Рубрики НовиниКрипто

MintForUkraine. Колекція з 1 млн творів NFT-мистецтва, створених з використанням штучного інтелекту, на підтримку України

Опубликовал
Володимир Скрипін

На тлі повномасштабного вторгнення росії в Україну благодійні NFT-проєкти стали одним з найпомітніших способів збору коштів для гуманітарної допомоги Україні. І ось сьогодні запустився черговий такий проєкт MintForUkraine, який вирізняється з-поміж інших масштабом та оригінальним підходом — це колекція NFT-мистецтва, що складається з 1 мільйона творів, створених з використанням штучного інтелекту.

Це ініціатива Київської школи економіки (KSE). Також у проєкті взяли участь українські Міністерства цифрової трансформації, Культури та інформаційної політики, Охорони здоров’я та Закордонних справ, Artificial Intelligent Mind Collective, Ukraine.ua, Reface, Polygon Studios та OpenSea.

Автори називають колекції MintForUkraine “найбільшою у світі”. Вона натхнена українськими письменниками, поетами, художниками, режисерами та усією багатою українською культурною спадщиною.

Колекцію створив художник та візіонер Філ Босуа (Phil Bosua) та алгоритми штучного інтелекту.

Кіноклуб "Забагато драми" від Skvot.
10 лекцій та 10 практикумів, щоб зрозуміти мистецтво кіномови.Сформуй власний смак та бібліотеку фільмів і навчись писати рецензії.
Програма кіноклубу

«Я думаю, що співпраця людини та штучного інтелекту — новий великий рух у мистецтві. Тепер ми маємо прямий зв’язок між задумом до висловлювання, і ми можемо створювати стільки мистецтва, скільки можемо собі уявити. Коли ми поєднуємо ці ідеї з глобальною культурною кризою, мистецтво здатне викликати зміни у масштабах, які ми досі навіть не уявляли», — коментує Філ Босуа.

Колекція MintForUkraine призначена не лише для учасників криптоспільнот. Проєкт також дозволяє всім учасникам безплатно створювати віртуальний гаманець та можливість робити пожертвування у вибраній валюті або криптовалюті. На офіційному вебсайті є керівництво для користувачів, тож всі охочі, хто хоче допомогти Україні, захистити та зберегти її культуру, можуть долучитися.

Партнерство з NFT-маркетплейсом OpenSea означає, що кожен створений NFT піде на негайну гуманітарну допомогу та майбутні зусилля щодо відновлення України, створюючи постійний механізм збору коштів та заохочуючи користувачів до участі в проєкті.

До 10% від усієї суми пожертв підуть на підтримку українських художників та закладів культури, тоді як решта 90% підуть на гуманітарну підтримку України через перевірену мережу благодійних організацій. Допомога включає постачання аптечок, медичну та гуманітарну допомогу громадянам України, гранти для студентів та науковців, які постраждали від російського вторгнення.

Надалі кошти, отримані від MintForUkraine, будуть спрямовані на проєкти відновлення України.

Станом на 18 травня 2022 року, Інститут KSE оцінює вартість пошкодженої інфраструктури у $97 млрд. Уряд України оцінює, що для відновлення країни потрібно не менше $600 млрд, включаючи сотні шкіл, лікарень та тисячі житлових будинків, що були зруйновані.

Disqus Comments Loading...
Поделитесь в соцсетях
Опубликовал
Володимир Скрипін