Рубрики НовиниКіно

«‎Місія неможлива 7» – критики високо оцінили пригодницький бойовик (98% на Rotten Tomatoes), а Том Круз заявив, що планує зніматись до 80 років

Опубликовал
Катерина Даньшина

Напередодні прем’єри пригодницького бойовика «‎Місія неможлива: Розплата. Частина перша», де Ітан Хант (Том Круз) повертається для виконання сьомого і, ймовірно, останнього завдання, профільні видання опублікували свої перші рецензії.

Загалом оцінки достатньо високі: на Rotten Tomatoes стрічка отримала 98% «‎свіжості» на основі 112 відгуків кінокритиків, а на Metacritic – 82 бали на основі 41-ї рецензії.

Приголомшливі декорації, насичений екшн і, ясна річ, трюки Круза – те, що найбільше відзначають в рецензіях. Дехто називає 7-му частину – найкращою у франшизі, однак є видання, які категорично не погоджуються з цим, називаючи фільм «посереднім літнім блокбастером‎». Ось кілька найпоказовіших відгуків:

The Playlist, Родріго Перес: «‎Захоплива у всьому «‎Розплата» є найкращою частиною франшизи на сьогодні. Режисер Крістофер Маккуоррі разом зі сценаристами Брюсом Геллером і Еріком Джендресеном, безумовно, розуміють концепцію темпу: коли активізувати дію, а коли її призупинити. Трюки завжди стають центральною частиною «‎Місії», однак те, що захоплює найбільше – те, як команда встановлює послідовності з минулим».

Онлайн-курс "Комунікаційний менеджер" від Skvot.
Ви отримаєте скіли комунікації, сформуєте CV та розробите власну one page strategy. Для своєї карʼєри та успішного масштабування бренду.
Програма курсу і реєстрація

Collider, Росс Бонайме: «У фільмі багато веселощів і це, безумовно, один із найкращих бойовиків літа, однак після «‎Фолауту» можна відчути трохи розчарування. Можливо серія потребує зміни, щоб залишатися такою ж захопливою‎». 

Hollywood Reporter, Девід Руні: «‎Потужний акторський склад, «‎глянцева» якість виробництва та постійний вау-фактор екшну відвертають увагу від недоліків оповідання. З точки зору розваг – фільм може багато чого запропонувати. Монтажер Едді Гамільтон «‎тримає ногу на педалі газу», а динамічна операторська робота Фрейзера Таггарта зберігає плавність і захопливість візуальних зображень».

Франшиза «Місія неможлива» з момент виходу першого фільму в 1996 році зібрала понад $3,5 млрд у світовому прокаті. Після того, як у 2006 році «Місія неможлива 3» отримала мінімальні прибутки у розмірі $398 млн, Крузу вдалось успішно відродити франшизу, зробивши її однією з найвідоміших назв серед розважальних блокбастерів.

«‎Місія неможлива: Розплата. Частина перша» написана та зрежисована Крістофером Маккуоррі, який вже працював над «Місія неможлива: Фолаут» та «Місія неможлива: Нація ізгоїв». Продюсери фільму – сам Круз, Маккуоррі, Джей Джей Абрамс, Девід Еллісон і Джейк Меєрс.

Очікувалось, що друга частина «Розплати», яка вийде у червні 2024 року, стане останнім виступом Круза у ролі Ітана Ханта, однак сам актор нещодавно заявив про наміри зніматись щонайменше до 80 років, повторивши успіхи Гаррісона Форда.

«‎Форд — легенда. У мене є 20 років, щоб наздогнати його. Сподіваюся продовжувати знімати «‎Місію», доки не досягну його віку», – сказав Том, який днями відзначив своє 61-річчя.

В українському прокаті «‎Місія неможлива: Розплата. Частина перша» стартує 13 липня.

Disqus Comments Loading...
Поделитесь в соцсетях
Опубликовал
Катерина Даньшина