Рубрики Новини

Містер Президент: в Україні запустили продаж NFT-картин з Зеленським. 90% коштів спрямують на гуманітарну допомогу

Опубликовал
Володимир Скрипін

Хмельницька арткоманда ПРИСУТНІСТЬ, до якої входять музиканти, художники, поети й IT-спеціалісти, запустили благодійний цифровий проєкт Mr.President.

Разом команда створила колекцію цифрових постерів, а першим героєм став Президент України Володимир Зеленський. Як зазначають автори проєкту, в першу чергу вони розраховують на покупців цифрового мистецтва з Європи та IT-індустрію, що хоче допомогти Україні у боротьбі зі злом.

Головним художником-творцем колекції «mr.President» стала Ліза Обуховська — художниця і дизайнерка, постійна учасниця українських художніх виставок та фестивалів.

Курс QA від Mate academy.
Найпростіший шлях розпочати кар'єру в ІТ та ще й з гарантованим працевлаштуванням.
Інформація про курс

Наразі можна придбати 3333 NFT-картинки. Вартість однієї роботи — $140. Надалі колекція цифрових постерів буде регулярно оновлюватись, зокрема автори вже готують наступну під назвою UFreedom.

90% коштів вилучених з продажу NFT-картин автори проєкту обіцяють спрямовувати на гуманітарну допомогу людям та тваринам, що постраждали від воєнних дій у своєму місті. Для закупівлі необхідних речей гроші будуть перераховані благодійним організаціям Combec Alive, Unchain_ Ukraine та Uanimals. Ще 10% підуть на подальший розвиток NFT-спільноти.

Усі звіти щодо доцільності витрат публікуватимуться в twitter-акаунті ініціативи.

Це вже не перша подібна ініціатива — раніше спільнота NFT-художників у співпраці з Мінцифрою створили NFT-музей війни.

Disqus Comments Loading...
Поделитесь в соцсетях
Опубликовал
Володимир Скрипін