monobank відкрив програмний код та запустив перший Bug Bounty — пропонує 1 млн грн за злам застосунку

Опубликовал
Володимир Скрипін

monobank доєднався до Apple, Google, Microsoft та інших провідних IT-компаній, які мають спеціальні програми з виплатами грошової винагороди за вразливості у їхніх ключових продуктах — запуск власної ініціативи bug bounty тільки що анонсував співзасновник проєкту Олег Гороховський у своєму Telegram-каналі.

В межах спеціальної програми monobank пропонує грошову винагороду усіх зацікавленим «білим» хакерам — в обмін за повідомлення про помилки в продукті необанку, насамперед ті, що стосуються питань безпеки та вразливостей. І для цього monobank навіть відкриває свій програмний код.

Сьогодні стартує перший етап конкурсу, який триватиме 01.12.2023 включно. Загальний призовий фонд — 1 мільйон гривень. Для участі потрібно реєструватися за онлайн-формою Google Forms за посиланням до 30.11 включно.

Мета ініціативи — підвищити захищеність застосунку monobank. Розмір грошової нагороди, як завжди, залежить від значущості та рівня складності знайденої вразливості. Затверджена monobank шкала включає чотири рівні — від 10 тис. до 60 тис. грн.

Онлайн-курс "Тестування API" від robot_dreams.
Навчіться працювати з API на просунутому рівні та проводити навантажувальні тестування, щоб виявляти потенційні проблеми на ранніх етапах розробки.
Програма курсу і реєстрація

Насправді monobank використовує шкалу Bugcrowd — повна таблиця для детальної класифікації, яка буде застосована при оцінюванні доступна на сайті краудсорсингової платформи безпеки. Детальні умови участі та класифікація типів вразливостей у Правилах проведення Хакатону на офіційному сайті Fintech Band.

Можна пригадати, що у 2020 році Мінцифри проводило схожий Bug Bounty марафон з призовим фондом 1 млн грн, щоб перевірити на застосунок “Дія” — тоді відомство за підсумками заявило, що державний сервіс виявився неприступним для хакерів і нікому не вдалося зламати “Дію”. Щоправда, до організації конкурсу виникли питання через обмежений доступ до участі.

  • monobank — картковий продукт Fintech Band і «Універсал-Банку». Першу заснували в січні 2017 року колишні топменеджери «ПриватБанку» Олег Гороховський, Дмитро Дубілет і Михайло Рогальський. Проєкт використовує для роботи банківську ліцензію Universal Bank, що входить до групи ТАС та належить українському бізнесмену Сергію Тігіпку.
Disqus Comments Loading...