МВС замовило ПЗ для розпізнавання облич під час складання теорії на посвідчення водія — за 2,5 млн грн

Опубликовал
Вадим Карпусь

Головний сервісний центр МВС уклав угоду щодо послуг з розробки спеціалізованого програмного забезпечення, призначеного для фотографування суб’єктів під час складання теоретичних іспитів та розпізнавання обличчя по фотографіях. За даними системи Prozorro, тендер виграла компанія «Оллі Транс» з пропозицією на суму 2 488 200 грн. Вона була єдиним учасником торгів.

Тепер до зими 2023 року «Оллі Транс» має розробити ПЗ, яке буде здатне розпізнавати обличчя й допомагатиме фотографувати людей під час складання теоретичних іспитів для отримання права керування транспортними засобами та видачі посвідчень водія. Як очікується, цю технологію інтегрують в Національну автоматизовану інформаційну систему, яка забезпечує роботу Єдиного державного реєстру транспортних засобів МВС. Компанія надаватиме річну гарантійну технічну підтримку.

Загалом замовили 2200 людиногодин послуг по 1131 грн. В цю суму входить оплата праці 454 грн, накладні витрати 275 грн (адміністративні, комунальні, амортизація, утримання мережі тощо), податок на додану вартість 188 грн, прибуток 113 грн і єдиний соціальний внесок 100 грн. Отже, якщо фахівець працюватиме по 8 годин протягом 5 днів на тиждень, його чиста місячна заробітна плата становитиме приблизно 73 тис. грн.

За даними ресурсу «Наші гроші», компанія «Оллі Транс» належить фірмі «Оллі Інвест», якою, своєю чергою, володіють Катя Фокіна та Максим Хімченка. До 2021 року співвласником значилась ще й кіпрська компанія «Галаксус Ентерпрайзіз Лімітед». Хімченко є автором патенту на «Комплекс відеофіксації транспортних засобів з розпізнаванням номерних знаків та перевіркою за пошуковими реєстрами «Відеоконтроль-Рубіж», який належить фірмі «Оллі Транс». Саме такі комплекси ДАІ закуповувала в «Оллі Транс» за часів Януковича.

Онлайн-курс "Чистий код та патерни проєктування" від robot_dreams.
Прискорюйте й спрощуйте процес розробки.Під менторством лектора з 15-річним досвідом ви навчитеся застосовувати 20+ шаблонів, опануєте рефакторинг і принципи чистого коду.
Детальніше

«Оллі Транс» очолює Олександр Валерійович Ігнатовський. Чоловік із такими ПІБ заснував ГО «Фундація розвитку підприємництва» з Катериною Одарченко й Олегом Тарасовим. Олег Тарасов — це нардеп від партії «Слуга народу» та син аграрного мультимільйонера Сергія Тарасова («I&U Group»). Катерина Одарченко — донька екснардепа від «Батьківщини» Юрія Одарченка.

Disqus Comments Loading...