Митники виявили в рейсовому автобусі близько 100 незадекларованих одиниць техніки Apple на 5 млн грн

Опубликовал
Вадим Карпусь

Як повідомляє Державна митна служба України, на українсько-польському кордоні митники виявили партію незадекларованої брендової техніки. Її намагався незаконно перевезти водій рейсового автобуса.

Зазначається, що вранці 1 липня у пункт пропуску «Краківець – Корчова» з Республіки Польща прибув рейсовий автобус сполученням «Щецин-Черкаси». Ним керував 47-річний мешканець Тернопільщини. Митники не повідомляють, яка саме компанія обслуговувала цей маршрут. Проте, судячи з зовнішнього вигляду та розфарбування автобуса, він належить компанії FlixBus.

ОНОВЛЕНО: Компанія FlixBus в коментарі ITC.UA заявила, що попри візуальну схожість, цей автобус з нею не пов’язаний. Зазначається, що часто українські перевізники купляють старі автобуси, які були у використанні у країнах Європи. В таких випадках логотип FlixBus з автобуса знімають, а загальне зелено-помаранчеве розфарбування, не захищене торговою маркою, залишають. Це, схоже, саме такий випадок.

Онлайн курс UI/UX Design Pro від Ithillel.
Навчіться проєктувати інтерфейси з урахуванням поведінки користувачів, розв'язувати їх проблеми через Customer Journey Mapping, створювати дизайн-системи і проводити дослідження юзабіліті, включаючи проєктування мобільних додатків для Android та iOS і розробку UX/UI на основі даних!
Дізнатися більше

Під час огляду автобуса працівниками митниці, прикордонної служби та СБУ було виявлено не задекларовану техніку Apple: ноутбуки MacBook та планшети iPad Air. Коробки з пристроями знаходилися у багажному відділені під речами пасажирів, а також у кількох валізах. Всього виявлено близько 100 одиниць техніки. Про цей вантаж водій під час декларування та усного опитування не заявив.

За фактом спроби незаконного ввезення техніки в Україну було складено протокол про порушення митних правил за ст. 471 Митного кодексу України. Товар, орієнтовна вартість якого складає близько 5 млн гривень, тимчасово вилучений.

Disqus Comments Loading...