Митниця не дає добро: лише за день виявлено 4 спроби незаконного ввезення в Україну десятків iPhone 15

Опубликовал
Вадим Карпусь

Державна митна служба вже почала збирати врожай з контрабандних смартфонів iPhone 15 ─ дехто намагається незаконно ввезти новинки Apple. Лише за останню добу ─ 25 вересня ─ митники зафіксували 4 спроби переміщення цих пристроїв поза митним контролем.

Два випадки зафіксували у зоні діяльності Чернівецької митниці на кордоні з Румунією в пункті пропуску «Порубне-Сірет». Громадянка України намагалась приховати від митного контролю 4 одиниці iPhone 15  Pro Max. Ще одну таку саму партію намагався ввезти в Україну громадянин США.

Ще два випадки мали місце у зоні діяльності Львівської митниці. В пункті пропуску «Рава-Руська-Хребенне» у жителя Львівської області, що прямував із Польщі в Україну, виявили відразу 33 незадекларованих смартфони iPhone 15  Pro. Два додаткових незадекларованих iPhone 15 Pro Max виявили в автомобілі, який слідував з сусідньої країни через пункт пропуску «Шегині». Ці пристрої «загубились» серед особистих речей водія.

Онлайн-курс "Маркетолог" від Laba.
Пройдіть повний шлях розробки маркетингових стратегій на практиці та з фідбеком від CEO бренд-маркетингової агенції.
Програма курсу і реєстрація

Незадекларовані смартфони тимчасово вилучили. Дії осіб класифікуються за ч. 2 ст. 471 Митного кодексу України. Санкція за цією статтею передбачає накладення штрафу у розмірі 30% вартості незадекларованих товарів.

Disqus Comments Loading...