Рубрики Новини

На Netflix вийшов п’ятий сезон серіалу «Корона» / The Crown з Імельдою Стонтон та Елізабет Дебікі

Опубликовал
Володимир Скрипін

На Netflix чергова гучна прем’єра: 9 листопада в онлайн-кінотеатрі вийшов п’ятий сезон серіалу «Корона» / The Crown — продовження популярного великобюджетного шоу Пітера Моргана про королівську родину Британії. Усі десять епізодів вже доступні з повноцінним (студійним) українським дубляжем та субтитрами.

Продовження розповість про життя британської королівської родини у 1990-х та зосередитися на непростих відносинах принцеси Діани та королеви Єлизавети II. Нагадаємо, що з показу четвертого сезону «Корони» минуло вже два роки (перерву планували з самого спочатку — ковід тут ні до чого).

В п’ятому сезоні королеву Єлизавету II зіграла імпозантна Імельда Стонтон (вона замінила Олівію Колман) — Долорес Амбрідж у «Гаррі Потттері» та лауреатка «Оскар» за головну роль у «Вірі Дрейк» (2004). Водночас Елізабет Дебікі, («Нічний адміністратор» та «Тенет»), замінила у ролі принцеси Діани актрису Емму Коррін, яка грала Діану Спенсер у четвертому сезоні «Корони», а Домінік Вест («Дроти» та «Коханці») прийняв від Джоша О’Коннора роль принца Чарльза.

Онлайн-інтенсив "Як створити рекомендаційну модель за 2 дні" від robot_dreams.
Ви пройдете етапи вибору, навчання, оцінки рекомендаційної моделі для електронної бібліотеки та отримаєте індивідуальний фідбек від лекторки.
Приєднатись до інтенсиву

Трейлер п’ятого сезону серіалу «Корона» / The Crown в оригіналі англійською з українськими субтитрами

Напередодні з’явилися перші рецензії й критики зустріли п’ятий сезон «Корони» досить прохолодно — він отримав 69 балів зі 100 на Metacritic (на основі 28 рецензій) та 68% свіжості на Rotten Tomatoes (на основі 31 рецензії).

Спочатку шоу планували закрити після п’яти сезонів та врешті автор драми Пітер Морган передумав — останнім стане шостий сезон, який розповість про події безпосередньо перед і відразу після трагічної смерті Діани, принцеси Уельської, внаслідок автокатастрофи в Парижі. Його почали знімати в серпні 2022 року та у вересні після смерті Єлизавети II зробили перерву, щоб віддати шану її Величності.

  • «Корона» виходить на Netflix з 2016 року і це один із найпопулярніших проєктів у стрімінговому сервісі — шоу присвячене життю британської королеви Єлизавети II та членів королівської родини. Після смерті Єлизавети IІ Королева Єлизавета ІІ померла 8 вересня у віці 96 років, що викликало величезний суспільний резонанс серіал «Корона» різко злетіла на вершину регіональних рейтингів Netflix.
  • Серіал отримав широке визнання критиків та глядачів, а також безліч престижних нагород —загалом 17 телевізійних нагород із 63 номінацій, зокрема 11 «Еммі» та 6 «Золотих глобусів».
Disqus Comments Loading...