Рубрики Новини

На Reddit опублікували відео зіткнення Tesla без водія (в режимі Smart Summon) з приватним літаком вартістю $3,5 млн

Опубликовал
Максим Григор'єв

На Reddit опублікували відео з електромобілем Tesla без водія, який врізається в приватний літак вартістю $3,5 млн. Автор ролика розповів, що інцидент стався через неправильне спрацювання функції автоматичного паркування Smart Summon.

ДТП за участю літака сталося на заході авіавиробника Cirrus, на Фелтс-Філд у Спокані, штат Вашингтон. Відео було знято на телефон з камери спостереження, де можна побачити, як повільно під’їжджає до літака Cirrus Vision Jet, врізається в нього та штовхає асфальтом.

Як з’ясувалося, на авто використали функцію Smart Summon, яка дозволяє Tesla залишати паркувальне місце та під’їжджати до власника. За допомогою програми на смартфоні можна викликати авто з максимальної відстані 60 метрів у межах прямої видимості.

Онлайн курс UI/UX Design Pro від Ithillel.
Навчіться проєктувати інтерфейси з урахуванням поведінки користувачів, розв'язувати їх проблеми через Customer Journey Mapping, створювати дизайн-системи і проводити дослідження юзабіліті, включаючи проєктування мобільних додатків для Android та iOS і розробку UX/UI на основі даних!
Дізнатися більше

Ця функція була показана у 2019 році, і власники Tesla одразу почали скаржитися на аварії. Один з них написав про «пошкодження переднього бампера», а інший заявив, що його Model 3 «врізалася в стіну гаража». Експерти Consumer Reports назвали Smart Summon «глючною».

Tesla попереджає власників електромобілів, що Smart Summon не є повністю автономною функцією, тому слід бути дуже обережними.

Disqus Comments Loading...