На сайті «Дія» тепер можна оформити витяг з ЄДР. Як його отримати?

Опубликовал
Володимир Скрипін

Після короткотривалого бета-тесту на порталі сервісу державних послуг «Дія» з’явився витяг з Єдиного державного реєстру (ЄДР) — за потреби цей документ, який підтверджує наявність бізнесу та містить необхідні дані про діяльність компанії, вже можна замовити онлайн у декілька кліків з мінімальними затратами часу та без особистих візитів до держустанов.

Витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань (ЄДР) — один з найважливіших документів для ФОП, який необхідний для різних життєвих ситуацій: для участі в тендері, укладання договорів, отримання банківських послуг. У діяльності підприємців цей документ відіграє таку ж важливу роль як витяг про місце проживання у повсякденному житті українців.

Раніше витяг отримували офлайн в реєстратора, нотаріуса чи в ЦНАПах. Потрібно було сплатити адмінзбір та чекати добу. На порталі «Дія» документ можна отримати швидше та з меншим адмінзбором — 100 грн замість 130 грн. Оплатити його можна карткою просто на порталі. До речі,  в грудні вказували іншу суму адмінзбору: 120 грн офлайн та 90 грн при замовленні на порталі «Дія».

Як отримати витяг з ЄДР на порталі «Дія»

  • увійти на портал “Дія”;
  • обрати послугу “Витяг з ЄДР”;
  • переглянути дані, які містяться у реєстрі, і підтвердити їх;
  • оплатити адмінзбір — 100 грн;
  • отримати витяг у форматі PDF.

Свого часу цей витяг можна було замовити на сайті Мінʼюсту, і це була одна з найпопулярніших послуг на порталі електронних сервісів відомства — з 2015 року саме онлайн такою послугою скористались близько 3 млн разів. З початком повномасштабного вторгнення рф в Україну доступ до реєстрів та, відповідно, до онлайн-послуги було обмежено. У грудні минулого року доступ до порталу електронних сервісів Мін’юсту було відновлено, а отримання онлайн-витягу з ЄДР перенесли на портал «Дія». До речі, на сайті Мінʼюсту документ також можна замовити.

Онлайн-курс "English for Designers" від Vocabulaba.
Навчіться описувати деталі своєї роботи, формувати CV англійською та вільно обговорювати флоу проєктів із замовниками.
Детальніше про курс

Глава Мінцифри Михайло Федоров окремо відзначив, що команда наразі готує багато фундаментальних оновлень для підприємців в «Дії».

Як отримати відомості з ЄДР безплатно на сайті Мінʼюсту?

Без можливості завантаження більшість відомостей з ЄДР можна отримати безплатно на сайті Мінʼюсту (послуга доступна за цим посиланням) — пошук здійснюється без реєстрації користувача на порталі за кількома критеріями, зокрема за найменуванням або ідентифікаційним кодом юридичної особи. Доступ до послуги надається виключно за умови ідентифікації особи з використанням електронного підпису (кваліфікованого або удосконаленого).

Електронний витяг з ЄДР — друга послуга, яку Мінцифра запустила в «Дії» у 2023 році, який тільки почався. Кількома днями раніше на порталі з’явилася довідка з Державного реєстру речових прав. Вона підтверджує право власності на квартиру, будинок або земельну ділянку.

Disqus Comments Loading...