Рубрики Новини

На урядові сайти Ізраїлю здійснили найбільшу в історії кібератаку

Опубликовал
Максим Григор'єв

Через масивну атаку в понеділок деякі ізраїльські урядові сайти були відключені. Національне управління кіберзахисту Ізраїлю підтвердило DDoS-атаку, але зараз всі сайти вже працюють.

Від атаки постраждали вебресурси міністерств внутрішніх справ, охорони здоров’я, юстиції та соціального забезпечення, а також канцелярія прем’єр-міністра.

«За останні кілька годин було виявлено атаку на відмову в обслуговуванні проти провайдера зв’язку. В результаті, доступ до низки вебсайтів, зокрема урядових, був на короткий час заблокований. Зараз усі сайти працюють».

Національне управління з кіберзахисту

Національне управління з кіберзахисту та міноборони оголосило надзвичайний стан, щоб вивчити масштаби збитків. Додатково перевіряється безпека інших державних сайтів та критичної інфраструктури.

Онлайн-курс "Створення текстів" від Skvot.
Великий практичний курс для розвитку скілів письма та створення історій, які хочеться перечитувати Результат курсу — портфоліо з 9 робіт та готовність братися за тексти будь-яких форматів.
Детальніше про курс

Міністр зв’язку Йоаз Хендель зустрівся з офіційними особами міністерства зв’язку для консультацій щодо відновлення доступу. У Міністерстві оборони Ізраїлю також підтвердили атаку, назвавши її найбільшою в історії країни. Високопосадовець міністерства заявив виданню Haaretz, що напад був скоєний державою або великою організацією, але поки що точно не можуть визначити, хто за цим стоїть.

Ізраїль не приєднався до західних санкцій проти росії, але міністр закордонних справ країни Яїр Лапід у понеділок пообіцяв не дозволити Москві та олігархам «обійти» їх.

Disqus Comments Loading...