Рубрики Новини

На Вінниччині затримано кібершахрая: зламував акаунти користувачів соцмереж та від їх імені «назбирав» собі 60 тисяч гривень нібито на купівлю амуніції

Опубликовал
Тетяна Нечет

Кіберполіція Вінницької області знайшла та затримала 25-річного місцевого жителя, який зламував акаунти користувачів соцмереж, після чого імені власника сторінки розміщував публікацію про збір грошей на покупку амуніції, оскільки нібито збирається на фронт. У такій тяжкій ситуації, яка зараз в Україні, більшість рідних та друзів користувачів надсилали фінансову допомогу на картку кібершахрая. За кілька днів злочинцеві вдалося «зібрати» близько 60 тисяч гривень.

«В даний час кіберполіція встановлює, яким чином фігурант отримував доступ до облікових записів користувачів. За попередніми даними, зловмисник використав фішингові посилання», — йдеться у публікації правоохоронців.

Слідчі Вінницького районного управління поліції відкрили кримінальне провадження за ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Слідчі дії продовжуються.

Кіберполіція нагадала, що для захисту облікових записів соцмереж від злому слід створювати надійні, складні паролі і не використовувати однаковий пароль для декількох ресурсів. Також не варто переходити за сумнівними гіперпосиланнями та обов’язково включити двофакторну аутентифікацію.

Web design.
Швидкий початок кар'єри у сфері IT! Опануйте професію веб-дизайнера — почніть самостійно керувати своїм часом й отримувати високий дохід вже за 9 тижнів.
Дізнатися більше
Disqus Comments Loading...