Найкраща зброя для F-16 — Lockheed Martin адаптувала надзвукові ракети Mako для літаків 4 покоління

Опубликовал
Андрій Русанов

Lockheed Martin розповіла про деякі характеристики гіперзвукової ракети Mako та адаптувала її для більшості американських винищувачів. Компанія розробляла Mako протягом 7 років.

Ракета з довжиною 3,6 м і діаметром 33 см має вагу 590 кг. Розміри дозволяють інтегрувати її у внутрішні відсіки винищувачів 5 покоління (F-35, F-22). Перший з них може нести до шести ракет.

Mako має твердопаливний двигун, якій надає ракеті швидкість до 5 Махів. З такою швидкістю ракета може маневрувати на великій висоті. Наразі це усі льотні характеристики, які розкрила Lockheed Martin.

Модульна конструкція робить можливою заміну 60 кг бойової частини іншим зарядом та заміну системи навігації. Відкрита цифрова архітектура спрощує процес інтеграції у Mako нових модулів. Для зменшення часу та грошових витрат на збирання ракети компанія використала вузли вже наявних систем. Також у конструкції широко застосований 3D-друк: з його допомогою виготовлений обтічник боєголовки та інші поверхні.

Основи Web дизайну від Hillel IT School.
Цей онлайн-курс з основ веб-дизайну дозволить вам опанувати мистецтво створення ефективних та привабливих інтерфейсів для вебсайтів і застосунків. Ви оволодієте ключовими принципами UX/UI дизайну, створюватимете дизайн-макети та прототипи, розроблятимете адаптивні інтерфейси для різних пристроїв, готуючись до професійної кар'єри в галузі веб-дизайну.
Дізнатися більше

Ракета є повністю універсальною: вона вражатиме наземні, морські цілі, а також може бути використаною проти повітряних об’єктів як елемент системи ППО.

Джерела: Lockheed Martin, «Мілітарний»

Disqus Comments Loading...