NASA перенесло запуск ракети SLS з місією Artemis до Місяця на другу половину листопада

Опубликовал
Андрей Русанов

Довгоочікуваний запуск ракети NASA Space Launch System було перенесено з 27 вересня на середину листопада після повідомлень про ураган Іан. Космічне агентство оголосило про плани провести запуск з програми Artemis у період з 12 по 27 листопада. Ракету SLS доправили назад у цех збирання, щоб захистити її від шторму. NASA успішно закріпило ракету після багатогодинного переїзду.

Ураган 4-ї категорії Іан, що обрушився на Флориду, досяг Космічного центру Кеннеді вже як тропічний шторм. НАСА заявляє, що льотне обладнання Artemis не було пошкоджене, і об’єкти постраждали лише від незначного проникнення води.

Ракета відправить капсулу «Оріон» без екіпажу у подорож навколо Місяця, проклавши шлях для майбутніх місій, які доставлять першу жінку та кольорову людину на місячну поверхню. Перша спроба запуску була перервана після того, як у ракети виникли проблеми з двигуном, а друга була затьмарена серйозним витоком охолодженого рідкого водневого палива.

Наступна перевірка паливної системи ракети показала, що витоки все ж таки присутні, але знаходяться на керованому рівні. Тепер, коли ракета повернулася на місце збирання, в NASA заявили, що ракета та система припинення польоту піддаються додатковим випробуванням. Ця система служить для знищення ракети у разі відхилення від курсу.

Онлайн-курс "2D Animation" від Skvot.
Покроково та з фідбеком від лекторки увійдіть у 2D-анімацію через вивчення софтів, інструментів та створення кейсу у портфоліо.
Програма курсу та реєстрація

Джерело: The Verge

Disqus Comments Loading...