NASA відклало випробування ракети Space Launch System (призначена для місій на Місяць та Марс) з міркувань безпеки

Опубликовал
Вадим Карпусь

Космічне агентство NASA відклало критичні випробування надважкої ракети-носія Space Launch System (SLS). У неділю, 3 квітня, агентство планувало заправити ракету паливом у рамках «генеральної репетиції», покликаної відтворити процес зворотного відліку майбутнього запуску місії Artemis 1. Проте невдовзі після 12:00 за східноєвропейським часом (19:00 за Київським часом) NASA заявило про скасування випробувань через проблеми з мобільною пусковою платформою ракети.

Персонал NASA повинен був розпочати заправку ракети 700 тис. галонів (близько 3,2 млн літрів) рідкого палива. Але перед цим агентство виявило, що вийшла з ладу система на пусковій установці, яка життєво важлива для безпеки ракети. Вона втратила здатність створювати потрібний тиск на платформі.

«Вентилятори необхідні для створення позитивного тиску в закритих приміщеннях всередині мобільної пускової установки і запобігання проникненню небезпечних газів», – заявили в NASA. «Без цієї можливості технічні фахівці не можуть безпечно розпочати завантаження палива в основний ступінь ракети та проміжний кріогенний руховий ступінь».

Англійська для початківців від Englishdom.
Для тих, хто тільки починає вивчати англійську і хоче вміти використовувати базову лексику і граматику.
Реєстрація на курс

Космічне агентство може повторити випробування вже 4 квітня, хоча це залежатиме від кількох факторів, зокрема від наявності палива. Успішне випробування стане важливою віхою NASA. Агентство витратило десятиліття та понад $23 млрд на розробку Space Launch System. Ця ракета є центральним елементом багатьох планів NASA щодо освоєння Місяця та інших місій.

Джерело: Engadget

Disqus Comments Loading...