Рубрики Новини

Natus Vincere «взяли срібло» на PGL Major Antwerp 2022 з CS:GO. Гравці отримають 150 000 доларів

Опубликовал
Володимир Скрипін

22 травня в Антверпені (Бельгія) у Sportpaleis завершився PGL Major Antwerp 2022 — перший мейджор-турнір з CS:GO у 2022 році. Його переможцем стала команда FaZe Clan, яка у гранд-фіналі обіграла команду українського кіберспортивного клубу NaVi (Natus Vincere) рахунком 2:0 — на картах Inferno (19:16) та Nuke (16:10).

Шлях FaZe Clan та NaVi на турнірі PGL Major Antwerp 2022

FaZe Clan — перший повністю міжнародний склад в історії, який виграв мейджор CS:GO. У команді Ховард «rain» Ніїгард (Норвегія), Фін «karrigan» Андерсен (Данія), Хельвійс «broky» Сауканц (Латвія), Рассел «Twistzz» Ван Далкен (Канада) та Робін «ropz» Коль (Естонія).

Для 32-річного ветерана Counter-Strike Фіна «karrigan» Андерсена цей мейджор став першим у кар’єрі. Водночас титул найціннішого гравця (MVP) турніру PGL Major Antwerp 2022 з CS: GO виборов Ховард «rain» Ніїгард.

Бізнес англійська від Englishdom.
Тут навчають за методикою Кембриджу, завдяки якій англійську вивчили понад 1 мільярд людей. Саме вона використовується в найкращих навчальних закладах світу, і саме за нею створені курси.
Інформація про курс

За перемогу FaZe Clan отримають 500 тисяч доларів призових, 1800 очок Pro Tour та 4000 очок BLAST Premier.

Розподіл призового фонду та очок PGL Major Antwerp 2022

Щодо NAVI, яка посіла друге місце, український кіберспортивний клуб NaVi отримає 150 тисяч доларів призових.

У складі NAVI виступають двоє українців Олександр «S1mple» Костильов та Валерій «B1t» Ваховський, а також росіяни Денис «Electronic» Шаріпов, Кирило «Boombl4» Михайлов та Ілля «Perfecto» Залуцький.

Залишається згадати, що Natus Vincere виграла попередній турнір серії. У листопаді 2021-го команда перемогла на PGL Major Stockholm — першому мейджорі з 2019 року. Турніри серії не проводилися два роки через обмеження, пов’язані з поширенням Covid-19.

Раніше українська кіберспортивна команда NAVI припинила співпрацю з російським холдингом ESFORCE, а український кіберспортсмен Олександр «s1mple» Костильов пожертвував Збройним силам України 1,5 млн грн.

Disqus Comments Loading...