Неанонсований процесор Intel Meteor Lake-H працює у портативній ігровій консолі Emdoor – відео

Опубликовал
Андрей Русанов

Emdoor, виробник комп’ютерних систем для промислового використання, неочікувано випустив портативну ігрову консоль з поетичною назвою EM-GP080MTL. Це не звичний комп’ютер на одному з процесорів AMD «все в одному» – консоль оснащено ще не анонсованим процесором Intel Meteor Lake.

Конфігурація портативного ігрового ПК Emdoor здається дуже пристойною. Окрім чипа Meteor Lake, він має екран 8” 1920 x 1200, до 32 ГБ пам’яті LDDR5X і один слот M.2 з підтримкою накопичувача до 2 ТБ.

Онлайн-курс "Проджект-менеджер в ІТ" від Laba.
Навчіться запускати, контролювати й успішно реалізовувати ІТ-проєкти. Пройти весь шлях проєктного управління на реальному кейсі вам допоможе PMD із 19-річним досвідом в ІТ.
Детальніше про курс

 

Про сам чип відомо лише, що це процесор Intel Meteor Lake-H, який споживає 20-30 Вт. Для порівняння, Asus ROG Ally використовує процесор AMD Ryzen Z1 Extreme (10-25 Вт), тоді як Valve Steam Deck має максимальну потужність близько 15 Вт. У характеристиках зазначений графічний адаптер Intel Arc Graphics 5. За даними Intel, нова графіка на базі Arc Alchemist має вдвічі більшу продуктивність на ват, ніж рішення Iris Xe Graphics попереднього покоління.

На відео представник Emdoor демонструє, як можна регулювати продуктивність пристрою під час роботи: програмне забезпечення показує, що CPU1 працює на частоті 1385 МГц, а GPU – 3058 МГц. Nакож видно, що пристрій споживає 5 Вт у спокійному стані, але невідомо, яким є реальне споживання під навантаженням. Продуктивність продемонстрованого дуже фрагменту God of War здається прийнятною.

Процесори Intel Meteor Lake очікуються 14 грудня, консоль Emdoor EM-GP080MTL здається готовою до анонсу у цей термін.

Джерела: PC Gamer, Tom’s Hardware

Disqus Comments Loading...