Рубрики Новини

Netflix зніме фільм за відеоіграми Gears of War — після 15 років безуспішних спроб кіноадаптації франшизи

Опубликовал
Катерина Даньшина

Крім повнометражного фільму, Netflix планує створити анімаційний серіал та вбачає у франшизі “потенціал для нових історій”.

Netflix анонсував адаптацію у 16-ту річницю виходу першої гри Gears of War. З 2006 року серія отримала кілька сиквелів (останній — Gears 5 2019 року), додаткових продуктів, таких (як Gears Tactics 2020 року) і спін-оффів, у тому числі один тематичний, присвячений Funko Pops.

Спочатку вийде “ігровий повнометражний фільм”, потім “анімаційний серіал для дорослих”, а після цього є “потенціал для нових історій”, — сказано в заяві Netflix. Стрімінговий сервіс працюватиме з The Coalition з Ванкувера (студією Xbox Games Studio), яка наразі керує франшизою Gears of War.

Новітня адаптація приєднається до списку хітів, таких як аніме Cyberpunk 2077 та шоу League of Legends Arcane. Netflix також нині працює над фільмом BioShock, телешоу Horizon Zero Dawn та серіалом Assassin’s Creed.

Онлайн-курс "Android Developer" від robot_dreams.
Курс для всіх, хто хоче навчитися розробляти застосунки для Android з нуля, створити власний пет-проєкт для портфоліо та здобути професію, актуальну наступні 15–20 років.
Програма курсу і реєстрація

Спроби перетворити франшизу на фільм розпочались ще у 2007 році із намагань New Line Cinema. Далі відеоігри вивчала Universal Pictures, але з цього теж нічого не вийшло. Цікаво, що нинішній керівник відділу оригінальних фільмів Netflix Скотт Стубер був продюсером невдалої спроби Universal.

Актори, режисери чи сценаристи для проєкту поки не оголошені, а вихід фільму, ймовірно, відбудеться щонайменше за кілька років чи навіть більше.

Прагнення перетворити Gears of War на художній фільм триває так довго, що права власності на серію відеоігор змінилися. Франшиза спочатку була розроблена Epic Games of Unreal і Fortnite, як гра для консолі Xbox 360. Microsoft придбала права на неї у 2014 році, а канадська ігрова студія The Coalition, яка запозичала свою назву із всесвіту Gears of War, керувала франшизою з Gears of War 4 2016-го року і надалі.

Gears of War – це науково-фантастична військова історія, дія якої відбувається на вигаданій планеті Sera. Армія інопланетних ворогів, названа Ордою Сарани, вийшла з-під землі та знищила людську цивілізацію. В іграх розповідається про солдатів, таких як головний герой гри Маркус Фенікс, які борються із сараною і намагаються врятувати те, що залишилося від людства.

В оригінальних іграх, створених Кліффом Блежинські, вся увага зосереджувалась на екшені. Gears of War приписують переосмислення жанру тактичних та кооперативних шутерів від третьої особи, який домінував у багатьох західних екшенах у середині та наприкінці 2000-х років.

Вплив дизайну Gears of War відчувається ще в кількох інших популярних ігрових франшизах, включаючи Mass Effect, Uncharted, The Last of Us, і в основному в усьому, де гравець атакує ворогів від третьої особи, ховаючись за високими стінами. Проте, історія, персонажі та візуальні ефекти Gears of War, можливо, не залишили такої сильної спадщини, як її дизайн.

Джерело: The Verge, Arstechnica

Disqus Comments Loading...