Рубрики НовиниКіно

Ні, Disney та Pixar не знімають мультфільм «Холокост» з Гітлером – опублікований постер є згенерованим ШІ фейком

Опубликовал
Вадим Карпусь

Багато інтернет-користувачів було спантеличено появою постера, що зображує Гітлера на тлі в’язнів концтабору, з текстом Caust (скорочений термін, що означає «Холокост»). У верхній частині постера красується напис Disney Pixar Presents.

Постер шокував і образив користувачів мережі, оскільки зображення змусило їх повірити, що Disney збирається випустити фільм про Адольфа Гітлера як головного героя. У соціальних мережах з’явилося безліч публікацій із цим постером, в яких користувачі ділилися своїм здивуванням та обуренням.

Проте постер фільму Caust від Disney та Pixar не справжній і не випускався продюсерською компанією. Фактично це фейк. Плакат є наслідком праці генеративного штучного інтелекту. Нещодавно мережу наповнили різні спірні постери з метою викликати вірусні перегляди. У разі постера Caust публікація з ним зібрала понад мільйон переглядів.

Фейкову природу постера видають граматичні помилки. Слово Disney написане неправильно, а замість PIXAR можна бачити слово PiXXAR.

Онлайн-інтенсив "Як створити рекомендаційну модель за 2 дні" від robot_dreams.
Ви пройдете етапи вибору, навчання, оцінки рекомендаційної моделі для електронної бібліотеки та отримаєте індивідуальний фідбек від лекторки.
Приєднатись до інтенсиву

Disney не прокоментувала появу фейкового постера мультфільму Caust. Останнім часом інтернет заповнили зображення, які могли б викликати суперечки щодо компанії. Ще одним прикладом згенерованого ШІ фейку став постер фільму Two Girls One Cup – нібито мультиплікаційної адаптації фільму для дорослих (краще не гуглити).

Зазначимо, останнім часом генеративний ШІ все частіше використовується для створення спірних та скандальних зображень. Наприклад, попри закладені обмеження (явно недостатні), користувачі створюють зображення з атаками на Всесвітній торговий центр ─ відтворюють терористичну атаку 11 вересня 2001 року.

Джерело: sportskeeda

Disqus Comments Loading...