Рубрики НовиниІгри

Niantic звільняє понад 200 співробітників і закриває ігри, зосередившись на підтримці Pokémon Go

Опубликовал
Катерина Даньшина

Через падіння доходів розробник Pokémon Go звільняє 230 співробітників, закриває гру NBA All-World та скасовує майбутню Marvel: World of Heroes.

В електронному листі до співробітників засновник Niantic Джон Ханке пише, що «‎витрати студії зростали швидше, ніж доходи». Нові організаційні зміни, які мають втримати на плаву компанію, включать звільнення близько 230 працівників та закриття студії в Лос-Анджелесі. Крім того, Niantic відмовиться від підтримки гри NBA All-World та скасовує запуск Marvel: World of Heroes.

Натомість компанія зосередиться на Pokémon Go – грі, яка попри те, що наближається до своєї 7-ї річниці, приносила Niantic до $1 млрд на рік (згідно з даними Sensor Tower, оприлюдненими в червні 2022-го року). Команда також продовжить інвестувати у свої AR-платформи для розробників та працювати над Pikmin Bloom, Monster Hunter Now і Peridot, однак Ханке попереджає, що для утримання гравців та прибутковості, необхідно провести «‎велику роботу».

Раніше розробник закрив Harry Potter: Wizards Unite і Catan: World Explorers, а також скасував заплановану гру про трансформерів Heavy Metal.

  • Niantic була заснована у 2010 році, як внутрішній стартап Google, а у 2015 стала незалежною компанією. Першими її продуктами стали застосунки Field Trip та Ingress.
  • Пізніше компанія спільно з Nintendo та The Pokémon Company анонсувала розробку Pokémon Go – безплатної багатоосібної гри доповненої реальності. Всього за два тижні після виходу гра здобула велику популярність і збільшила ринкову капіталізацію власниці бренду Pokémon, компанії Nintendo, вдвічі, до понад $40 млрд. На вересень 2016 року кількість завантажень гри сягнула понад 500 млн, а в серпні 2019-го склала 1 млрд.
  • У березні 2022 року компанія заявила, що зупиняє свої ігрові проєкти на території рф та білорусі.
Disqus Comments Loading...