Німці анонсували компактний електрокросовер BMW iX1: 230 кВт потужності, 65 кВтг батареї та запас ходу понад 400 км

Опубликовал
Сергій Кулеш

Німецький автовиробник BMW в черговий раз розширив лінійку власних електромобілів, представивши компактний електрокросовер BMW iX1. Одночасно компанія показала нове третє покоління паливного автомобіля BMW X1.

Продажі новинок стартують у жовтні поточного року, при цьому BMW X1 отримає два бензинові і два дизельні двигуни, доповнені коробкою передач Steptronic і фірмовим повним приводом BMW xDrive. Крім класичних моделей будуть доступні гібриди (плагін та м’який), а також повноцінний батарейний електромобіль BMW iX1 xDrive30. Усі версії будуть вироблятися на заводі BMW у Регенсбурзі (Німеччина).

Повнопривідний електромобіль BMW iX1 побудований на фірмовій платформі BMW eDrive (Gen5). Пара електродвигунів на передній та задній осі видають сумарно 230 кВт/313 л.с. і крутний момент 494 Нм. Цього достатньо, щоб розігнати кросовер до 100 км/год за 5,7 секунди.

Від повного заряду батареї ємністю 64,7 кВт електрокросовер BMW iX1 здатний проїхати 413-438 км за вимірювальним циклом WLTP. Зарядка здійснюється від мережі змінного струму в режимі 11 кВт (опціонально – 22 кВт) або від мережі постійного струму з потужністю до 130 кВт. У цьому разі всього 10 хвилин заряду додають 120 км запасу ходу, а заряд від 10% до 80% ємності батареї займає лише 29 хвилин.

Курс-професія "Junior Data Analyst" від robot_dreams.
Комплексний курc для всіх, хто хоче опанувати нову професію з нуля.На прикладі реальних датасетів ви розберете кожен етап аналізу даних.
Програма курсу і реєстрація

Новинки BMW X1 / BMW iX1 отримали оновлений екстер’єр та інтер’єр, а також повний набір цифрових асистентів водія (включаючи автоматичне керування та паркування): Steering and Lane Control Assistant, Active Cruise Control з Stop&Go function, Active Navigation, Parking Assistant, BMW Head-Up Display, Surround View, Remote 3D View, BMW Drive Recorder, Remote Theft Recorder тощо.

Електроніка автомобіля працює під керуванням BMW Operating System 8, інформація виводиться на пару 10-дюймових дисплеїв, підтримуються Apple CarPlay і Android Auto.

Джерело: BMW

Disqus Comments Loading...