Рубрики НовиниАвто

Nissan 20-23 Concept — компактний електричний спортхетчбек, натхнений перегоновими іграми

Опубликовал
Юрій Орос

Nissan святкує 20-ту річницю бюро Nissan Design Europe (NDE), до якого присвятила анонс Nissan 20-23 Concept. Спортивний міський електромобіль надихався досвідом участі Nissan у Formula E, а також автосимуляторними іграми. Подія відбулася в Лондоні, на баржі, пришвартованій на ділянці каналу Гранд Юніон, власне біля NDE.

Concept 20-23 — компактний хетчбек, на який сильно вплинув світ онлайн-перегонів. Це повинно виражатися коштом екстремальних аеродинамічних елементів: обвісу, заднього антикрила, каналів для потоку повітря тощо.

Дизайн інтер’єра показали на відео. За задумом — має бути гола функціональність перегонового автомобіля, з ківшеподібними кріслами та екраном на всю передню панель.

Nissan продає лише електрифіковані автомобілі в Європі

На заході Nissan також презентувала план Ambition 2030, ціллю якої є повний перехід на електромобілі в Європі до 2030 року. Відтепер всі нові моделі Nissan будуть повністю електричними в ЄС. Ще з 2022 року вся лінійка Nissan у Європі складалася з електромобілів та гібридів.

Онлайн-курс "Створення електронної музики" від Skvot.
Практичний курс про те, як знайти власний стиль та написати й зарелізити свій перший трек.
Програма курсу і реєстрація

За п’ятирічний період з 2018 по 2022 рік продажі електричних та електрифікованих автомобілів зросли з 5% від загального ринку до 44%, а продажі повністю електричних автомобілів зросли з 1% до 12% від загального ринку. Сьогодні електромобілі становлять 16% від загального обсягу продажів Nissan в Європі.

У рамках програми Ambition 2030 Nissan планує до 2030 року випустити 27 електрифікованих автомобілів, у тому числі 19 електромобілів. А відділу розробки компанії поставили завдання знизити вартість акумуляторів для електромобілів на 65% до 2028 фінансового року. До цього ж терміну Nissan планує випустити електромобілі зі своїми власними твердотільними батареями (ASSB), що дасть змогу на третину зменшити час заряджання акумуляторів.

Disqus Comments Loading...