Nokia звільнить 14 000 людей — 16% всього персоналу

Опубликовал
Володимир Скрипін

Nokia теж серйозно штормить. На тлі обвалу прибутку за підсумками третього кварталу та невтішних прогнозів фінський телекомунікаційний гігант анонсував масштабні скорочення штату — роботу втратять 14 000 людей, 16% всього персоналу, повідомляє CNBC з посиланням на фінансову звітність компанії.

Ці звільнення — частина антикризових заходів Nokia з метою «подолання складних ринкових умов». Кінцевою метою є скорочення операційних витрат та загальне підвищення продуктивності. Щодо конкретики, протягом 2023-2026 років компанія планує знизити загальні витрати на €800 млн – €1,2 млрд, щоб виправити фінансове становище. Водночас штат зменшиться з нинішніх 86 тис. співробітників до 77 тис. – 72 тис.

Nokia анонсувала масштабні звільнення на тлі невтішних фінансових результатів: у третьому кварталі продажі у річному вимірі впали на 20%, до €4,98 млрд, а прибуток обвалився ще відчутніше – на 69%, до €133 млн.

Nokia — один із трьох найбільших виробників телекомунікаційного обладнання (на Nokia, Ericsson та Huawei припадає близько 70% всіх постачань), наразі компанія стикається з проблемами, пов’язаними з уповільненням світової економіки та скороченням витрат операторів мобільного зв’язку на інфраструктуру.

Онлайн-курс Pyton від Powercode academy.
Опануйте PYTHON з нуля та майте проект у своєму портфоліо вже через 4 місяця.
Приєднатися

Бізнес мобільних мереж — найбільший підрозділ Nokia — в річному вимірі впав на 24%,  до €2,16 млрд, а його операційний прибуток зменшився на 64% до аналогічного періоду минулого року. У Nokia заявили, що спад здебільшого зумовлений скороченням продажів у Північній Америці. Водночас обсяги продажів в Індії назвали «помірними», оскільки розгортання мереж 5G «нормалізується».

На початку року Nokia вперше за 60 років оновила логотип, щоб позбавитися стійких асоціацій з мобільними телефонами та окреслити новий фокус — мережі зв’язку та цифровізація промисловості.

Disqus Comments Loading...