Номерні знаки для авто, техпаспорт та права можна буде отримати поштою

Опубликовал
Вадим Карпусь

Кабінет міністрів України прийняв постанову, яка полегшує отримання певних документів для автомобілістів. Документ з назвою «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо автоматичного здійснення перевірок відомостей, необхідних для допуску особи до керування транспортними засобами, оформлення, видачі посвідчень водія, реєстраційних документів і номерних знаків на транспортні засоби, а також способу їх отримання» встановлює наступне:

  • Свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу (техпаспорт) і номерні знаки, оформлені через портал «Дія» або «Електронний кабінет водія» (ЕКВ), можна буде отримати поштою або кур’єром.
  • Посвідчення водія можна буде пересилати через міжнародні поштові відправлення. Громадяни України за кордоном, зможуть замінити посвідчення водія через «Дію» або ЕКВ та отримати пластиковий документ у поштовому відділенні відповідної країни.

Ці можливості стануть доступними після набрання чинності постановою.

Також цей документ сприятиме покращенню електронної інформаційної взаємодії МВС з іншими суб’єктами для автоматизації системи перевірки відомостей, необхідних для надання послуги сервісними центрами МВС.

Додатково в МВС планує запустити послугу реєстрації автомобіля онлайн. Наразі йдуть підготовчі роботи. Як очікується, послуга стане доступною вже у вересні цього року.

Disqus Comments Loading...