Рубрики Новини

NVIDIA стверджує, що її 144-ядерний ARM-процесор Grace вдвічі швидший та ефективніший проти Intel Ice Lake

Опубликовал
Максим Григор'єв

Суперчипи NVIDIA Grace проходять тестування, і виробник заявляє про рекордні показники.

Розроблений для центрів обробки даних процесор порівняли з двома 64-ядерними EPYC Rome 7742 AMD EPYC, і NVIDIA Grace виявився у 1,5 раза швидше у тесті SPECrate_2017. Також новий процесор забезпечує вдвічі більшу енергоефективність ніж сьогоднішні серверні чипи. Але варто врахувати, що AMD готує до виходу EPYC Milan, який може наздогнати за характеристиками Grace, а у 2023 з’явиться швидший EPYC Genoa.

Журналісти Tom’s Hardware знайшли порівняння Grace з Intel Ice Lake у презентації від віцепрезидента NVIDIA Яна Бака. Тест показує, що Grace вдвічі швидше та у 2,3 раза більш енергоефективний за Ice Lake, який використовується для обчислень у моделі прогнозу погоди Weather Research and Forecasting (WRF).

Такі моделі – це реальні робочі навантаження, які часто використовують для бенчмаркінгу. У NVIDIA пояснили, що тест не був перенесений на графічні процесори, тому був орієнтований на процесор. Крім того, WRF дуже чутливий до пропускної здатності пам’яті, що дало Grace перевагу як у продуктивності, так і ефективності.

Воркшоп "PR + AI: Рисерч, Креатив, Контент" від Skvot.
Навчіться адаптувати потенціал АІ під задачі піарника. Корисні тулзи, яким можна делегувати рутину, генерувати свіжі ідеї для контенту і піар-стратегій.
Дізнатись більше

Нагадаємо, що суперчип NVIDIA Grace CPU – це 144-ядерний процесор ARM v9 Neoverse (N2 Perseus) на двох кристалах, об’єднаних фірмовою технологією міжз’єднань NVLink-C2C. Чип забезпечує пропускну здатність 900 ГБ/с та когерентність пам’яті. Процесор використовує 1 ТБ пам’яті LPDDR5x ECC із пропускною здатністю до 1 ТБ/с, що вдвічі більше, ніж в інших процесорів, які підтримують пам’ять DDR5.

Grace, скоріш, не матиме великої переваги перед чипами Intel Sapphire Rapids з підтримкою DDR5. Але NVIDIA стверджує, що їхній процесор стане найшвидшим на ринку, коли він з’явиться на початку 2023 року.

Disqus Comments Loading...