NVIDIA тестує відеокарту на базі GPU AD102 (Ada Lovelace) з 48 ГБ пам’яті та енергоспоживанням 900 Вт

Опубликовал
Вадим Карпусь

Як очікується, наприкінці цього року побачить світ нова ігрова графічна архітектура NVIDIA, відома під кодовою назвою Ada Lovelace. За даними інсайдера @kopite7kimi, зелена команда вже тестує потужний варіант відеокарти на базі майбутнього графічного процесора AD102. Раніше ми вже розповідали про його ймовірні технічні характеристики.

Як повідомляє джерело, модель відеокарти, що тестується, має показник TGP (Total Graphics Power) на рівні 900 Вт. Зазначимо, що показник TGP характеризує сукупне енергоспоживання відеокарти – графічного процесора та всіх інших компонентів на друкованій платі. Але при цьому не враховується енергоспоживання системи охолодження та підсвічування.

Згідно з наявною інформацією, ця модель відеокарти оснащена відеопам’яттю GDDR6X об’ємом 48 ГБ з інтерфейсом доступу 24 Гбіт/с та двома 16-контактними конекторами живлення. Наголошується, що йдеться про версію з вищими частотами. Таким чином, це може бути спеціальна версія в дусі Titan або топова версія GeForce RTX 4090 Ti. Але, як зазначає інсайдер, поки що немає впевненості, що модель з таким неймовірним енергоспоживанням стане реальним комерційним продуктом.

Онлайн-курс "Computer Vision" від robot_dreams.
Застосовуйте Machine Learning / Deep Learning та вчіть нейронні мережі розпізнавати об’єкти на відео. Отримайте необхідні компетенції Computer Vision Engineer.
Дізнатись більше про курс

Додатково @kopite7kimi повідомляє, що для відеокарти GeForce RTX 4090 передбачено використання GPU AD102, а GeForce RTX 4080 – версії AD103.

Джерело: techpowerup

Disqus Comments Loading...