Okta втратила понад $2 млрд капіталізації через діру в кібербезпеці

Опубликовал
Юрій Орос

Okta втратила за вихідні понад 2 млрд доларів від своєї ринкової оцінки після того, як у п’ятницю компанія повідомила про злам через систему підтримки. Заява про те, що невідома хакерська група змогла отримати доступ до клієнтських файлів призвела до падіння вартості акцій на понад 11%.

Який збіг, що Okta є важливою частиною систем кібербезпеки великих корпорацій, передає CNBC. Вона займається управлінням ідентифікацією та має понад 18 000 клієнтів, які використовують її продукти для забезпечення єдиної точки входу з різних платформ. Наприклад Zoom використовує Okta для надання «безшовного» доступу через єдиний логін до платформ Google Workspace, ServiceNow, VMware і Workday.

Okta вже повідомила, що зв’язалася з усіма постраждалими клієнтами. Принаймні один з них повідомляв Okta про потенційний злом за кілька тижнів до цього. Це компанія BeyondTrust, що займається управлінням ідентифікаційними даними, заявила, що 2 жовтня повідомила команду безпеки Okta про підозрілу активність у її системах.

Okta вже має історію гучних інцидентів. Цього року гіганти казино Caesars і MGM постраждали від хакерських атак. Caesars заплатила хакерській групі мільйонний викуп, а MGM довелося вимкнути критичні системи, що «суттєво вплинуло на її фінансові результати». Прямі та непрямі збитки від цих інцидентів — понад 100 млн доларів.

Disqus Comments Loading...