OM System представила камеру OM-5 — першу без Olympus у назві та багато в чому схожу на Olympus OM-D E-M5 Mark III

Опубликовал
Вадим Карпусь

Компанія OM System випустила свою першу камеру, в назві якої немає слова Olympus – OM-5. Нагадаємо, минулого року Olympus продала свій бізнес із випуску фотокамер.

Нова камера OM System OM-5 багато в чому схожа на Olympus OM-D E-M5 Mark III, що вийшла 3 роки тому. Нововведення є, але їх не так вже й багато. Наприклад, новинка отримала новий корпус, захищений від негоди (заявлений захист від пилу та бризок за стандартом IP53), а також оновлений процесор, який покращує роботу автофокусу.

У OM-5 використовується той же 20,1-мегапіксельний сенсор формату Micro Four Thirds, що і в Olympus OM-D E-M5 Mark III. Пристрій також містить гібридну систему автоматичного фокусування на базі 121 точки, електронний видошукач з роздільною здатністю 2,36 млн точок, поворотний дисплей з роздільною здатністю 1,05 млн точок, слот для карти пам’яті й батарею, як у старшого брата. Не змінилася і швидкість знімання – 6/10 кадрів за секунду для механічного/електронного затвора при активному автофокусі.

З нововведень в OM System OM-5 можна виділити процесор TruePic IX та покращений блок IBIS. Вони забезпечують покращену обробку зображень. Крім того, стабілізація зображення тепер доступна до 7,5 ступеня експозиції порівняно з 6,5 раніше. OM System також додала 50-мегапіксельний ручний режим знімання з високою роздільною здатністю, режим прямої нейтральної щільності та режим автофокусування Starry Sky. Новий обчислювальний блок також дозволив покращити розпізнавання облич та очей для більш віддалених об’єктів.

Онлайн-курс "Предметний дизайн" від Skvot.
Навчіться створювати функціональні, трендові та ергономічні дизайни меблів та предметів інтер’єру.
Детальніше про програму курсу і лекторів

Камера підтримує запис відео з роздільною здатністю 4K/30p (як і раніше), але додатково здатна обробляти уповільнене відео 1080p зі швидкістю 120 кадрів на секунду. Виробник додав профіль OM-Log400 для покращення динамічного діапазону та відмовився від 30-хвилинного обмеження запису відео. Тепер тривалість знімання обмежує лише місткість картки пам’яті та акумулятора.

Нова камера OM System OM-5 надійде у продаж у листопаді за ціною $1200 або $1600 за комплект з об’єктивом 12-45mm F4 PRO.

Джерело: Engadget

Disqus Comments Loading...