Рубрики НовиниСофт

OpenAI дозволила компаніям інтегрувати нейромережу DALL-E у свої продукти та стягуватиме плату – по 2 центи за зображення

Опубликовал
Катерина Даньшина

Компанія OpenAI запускає публічну бета-версію API, яка полегшить компаніям додавання функції перетворення тексту в зображення DALL-E до своїх продуктів – надаючи розробникам спрощені інструменти для інтеграції та налаштування програмного забезпечення на свій смак.

Для використання бета-версії потрібна реєстрація в OpenAI та закритий ключ API, який дозволяє отримати доступ до генератора DALL-E. Крім того, OpenAI стягуватиме плату за кожне згенероване зображення в залежності від його роздільної здатності:

  • Зображення 1024×1024 – 0,02 долара США;
  • Зображення 512×512 – 0,018 долара США;
  • Зображення 256×256 – 0,016 долара США.

Першим прикладом використання API є програма Microsoft Designer, що використовує програмне забезпечення для створення зображень для користувачів Office. Microsoft є одним із головних інвесторів OpenAI та представила додаток минулого місяця. 

Люк Міллер, менеджер із продуктів OpenAI, який працює над API, також навів приклад стартапу під назвою Mixtiles, який використовує API для створення плакатів для дизайну дому, а також іншої компанії під назвою CALA, яка використовує його, щоб допомогти клієнтам створювати власний одяг. 

Англійська для IT від Englishdom.
В межах курсу можна освоїти ключові ІТ-теми та почати без проблем говорити з іноземними колегами.
Дійзнайтеся більше

Протягом останнього року інтерес до нейромереж, які допомагають перетворити текст на зображення різко зріс, тож OpenAI, який колись був безсумнівним лідером цього напрямку, знову кидає виклик новачкам, таким як Midjourney і Stability AI, що пропонують свої сервіси з меншими обмеженням для користувачів.

Окрім очевидних творчих переваг, які пропонують подібні генератори зображень, існує безліч небезпек. Програмне забезпечення можна використовувати для дезінформації та створення шкідливих зображень – як-от зображення оголених людей без їх згоди. (Раніше OpenAI забороняла завантаження фотографій реальних людей у DALL-E, але нещодавно повідомила, що відкриває доступ до цієї функції, попередньо покращивши свої фільтри для видалення діпфейків та знімків “сексуального, насильницького чи політичного змісту”).

ШІ-системи перетворення тексту в зображення, такі як DALL-E, навчаються на зображеннях, взятих з Інтернету, які зазвичай використовують захищені авторським правом роботи фотографів, художників і дизайнерів. Багато митців обурені тим, що отриману технологію можна використовувати не лише для імітації їхнього індивідуального стилю, а й через те, що вони не отримують компенсації.

Деякі фірми вже починають пропонувати такі виплати. Наприклад, Shutterstock (яка надала OpenAI ліцензію на дані своїх учасників для створення DALL-E) нещодавно оголосила про створення фонду відшкодування витрат особам, чия робота використовується для навчання ШІ. OpenAI поки нічого подібного у розробці не має.

“Зараз мені нема чим поділитися з цього приводу. Очевидно, що ми продовжуємо отримувати відгуки від спільноти. Це дуже складне питання, яке потрібно розглядати з різних сторін”,  – каже представник OpenAI Люк Міллер.

Наприкінці вересня OpenAI надала вільний доступ до DALL-E 2 – щоб скористатися генератором зображень, тепер не потрібні запрошення, достатньо просто зареєструватися на сайті (після реєстрації доступні 50 безплатних кредитів – ще по 15 надаватимуться щомісяця). Кожен кредит можна використовувати для створення одного зображення, варіанта зображення або функцій “inpainting” та “outpainting” (редагування вмісту зображення або розширення зображення за його існуючі межі). Додаткові кредити можна придбати блоками по 115 штук за 15 доларів. OpenAI повідомляє, що близько 1,5 мільйонів користувачів DALL-E щодня генерують понад 2 мільйони зображень.

Джерело: The Verge

 

Disqus Comments Loading...