«Опендатабот» визначив ТОП10 найкращих IT-компанії України ─ не лише за фінпоказниками, а й за діловою репутацією

Опубликовал
Вадим Карпусь

Сервіс «Опендатабот» опублікував індекс найкращих підприємств України 2023 року. До нього потрапили найбільші за обігом компанії, які мають бездоганну ділову репутацію.

Слід зазначити, що при складанні цього рейтинга до уваги брались не лише фінансові показники, а й ділова репутація компаній. Тому за деякими позиціями індекс «Опендатабот» у сфері IT може не збігатися з опублікованими нещодавно результатами великого дослідження YouControl.

Наприклад, з індексу «Опендатабот» вилучені підсанкційні компанії або підприємства, які мають власників з країни-агресора росії. Також позначені компанії, пов’язані з публічними особами, депутатами або ж політиками, які зобов’язані декларувати свої прибутки.

Отже, за даними індексу «Опендатабот», найкращою IT-компанією в Україні є «Епам» з виторгом 20,2 млрд грн, що становить понад третину (38,18%) доходу галузі. На другому місці розташувалась компанія «Глобаллоджик Україна» (11,5 млрд грн), на третьому ─ «Люксофт Солюшнс» (5,9 млрд грн). Вся трійка лідерів розташувалась в Києві. Якнайкраще IT-галузь представляють місто Київ, Львівська, Вінницька, Дніпропетровська, Харківська та Одеська області. ТОП10 найкращих IT-компанії України з їхніми фінансовими показниками представлені в наступній таблиці.

Онлайн-курс "Створення текстів" від Skvot.
Великий практичний курс для розвитку скілів письма та створення історій, які хочеться перечитувати Результат курсу — портфоліо з 9 робіт та готовність братися за тексти будь-яких форматів.
Детальніше про курс

Як зазначають автори індексу «Опендатабот», основна мета його створення ─ надати простий та зрозумілий інструмент для оцінки українського бізнесу, зокрема, із розрізом на галузі та регіони. Разом з тим робиться акцент на тому, що це не прикладний засіб для точного економічного аналізу, а, скоріше, спосіб показати Україні та світу можливості та перспективи нашої країни.

«Індекс відображає погляд на українські компанії з точки зору актуальних державних реєстрів, тож може розходитись із уявленням, створеним у публічному інформаційному просторі», ─ пояснюють особливості свого рейтингу в «Опендатабот».

Ознайомитись з повним переліком компаній, що потрапили до переліку найкращих, можна за наступною адресою.

Disqus Comments Loading...