Рубрики НовиниСофт

Opera зробила TikTok доступним у бічній панелі – сервіс відеороликів працює через веб-інтерфейс

Опубликовал
Андрей Русанов

Браузер для ПК Opera отримав швидкий доступ до TikTok через бічну панель. Бокове вікно надає доступ до вебверсії, яку можна використовувати й у звичайному вигляді. Функція може бути корисною для швидкої перевірки стрічки або завантаження відредагованого відео з комп’ютера.

У бічній панелі Opera можна запускати Instagram, Facebook Messenger та WhatsApp. Медіаплеєр надає доступ до Apple Music та Spotify. Все це теж вебзастосунки, але Opera сподівається залучити користувачів, які не хочуть запускати окремі нативні програми або перемикати вкладки браузера.

TikTok доповнює список сервісів, доступних у бічній панелі, надаючи багатьом додаткову зручність. Коли всі сучасні браузери технічно працюють добре, Opera намагається залучити аудиторію розширеними функціями та зручністю.

Онлайн курс UI/UX Design Pro від Ithillel.
Навчіться проєктувати інтерфейси з урахуванням поведінки користувачів, розв'язувати їх проблеми через Customer Journey Mapping, створювати дизайн-системи і проводити дослідження юзабіліті, включаючи проєктування мобільних додатків для Android та iOS і розробку UX/UI на основі даних!
Дізнатися більше

Невідомо, наскільки добре цей підхід впливає на прибуток компанії. Opera збільшила свою частку серед браузерів за останні кілька років, піднявшись із  менше ніж 2,3% у рейтингу Statcounter за жовтень 2019 року до майже 3,6% через три роки. Проте, браузер залишається на далекому п’ятому місці та більше конкурує з Firefox (частка понад 7%), ніж з Chrome (66,5%). У деяких випадках Opera може бути зручним варіантом для тих, хто втомився від того, що можуть запропонувати Apple, Google чи Microsoft.

Джерело: Engadget

Disqus Comments Loading...