Рубрики НовиниКрипто

Пам’ятаєте, британець ненароком викинув на смітник HDD з 7500 біткоїнами. Він не здається і придумав новий план із застосуванням штучного інтелекту

Опубликовал
Вадим Карпусь

Напевно, багато хто чув історію британського програміста Джеймса Хауеллса, який у 2013 році помилково викинув жорсткий диск комп’ютера, на якому було 7500 Bitcoin. У нього в ящику столу зберігалося два 2,5-дюймові диски, і він випадково викинув робочий HDD з криптовалютою.

З того часу Джеймс Хауеллс без успіху намагається повернути накопичувач. Він неодноразово звертався до міської ради Ньюпорта з проханням дозволити йому шукати диск на звалищі. Але влада постійно відхиляла його прохання, оскільки його «полювання за скарбами» вважається небезпечним для довкілля.

А втім, Джеймс Хауеллс не здається і розробив новий план пошуку жорсткого диска, який підтримує хедж-фонд. Знайти такий маленький пристрій серед понад 100 тис. тонн сміття інженер сподівається за допомогою штучного інтелекту та автоматизації, які допоможуть швидше сортувати усі відходи.

Хауеллс має дві версії цього нового плану. Перший передбачає сортування всіх 100 тис. тонн сміття із застосуванням людей-сортирувальників, роботизованих собак Boston Dynamics Spot та спеціальної конвеєрної стрічки з автоматизованими системами сортування. Цей план оцінюється не менше ніж у $11 млн і займе від 9 до 12 місяців. Друга версія плану коштуватиме лише $6 млн і триватиме до 18 місяців.

Онлайн-курс "Створення текстів" від Skvot.
Великий практичний курс для розвитку скілів письма та створення історій, які хочеться перечитувати Результат курсу — портфоліо з 9 робіт та готовність братися за тексти будь-яких форматів.
Детальніше про курс

Обидва плани вимагають залучення групи експертів у різних галузях, таких як розкопки звалищ, управління відходами та вилучення даних. Хоуеллс навіть звернувся за допомогою до консультанта, який працював у компанії OnTrack. Вона успішно відновила 99% даних із чорного ящика космічного корабля «Колумбія», що розбився.

Після розкопок Хауеллс планує очистити й переробити якнайбільше сміття, а решту перепоховати. Його команда навіть вивчає можливість будівництва сонячної чи вітряної електростанції на місці звалища. Ідея полягає в тому, щоб зробити якомога менший вплив на навколишнє середовище. Також у разі успіху Хауеллс пропонує виплатити по 50 фунтів стерлінгів кожному зі 150 тис. жителів Ньюпорта. Однак поки невідомо, чи переконає це зрештою владу дати зелене світло операції.

Джерело: techspot

Disqus Comments Loading...
Поделитесь в соцсетях
Опубликовал
Вадим Карпусь