Рубрики Новини

Coca-Cola та PepsiCo призупинили продажі в росії

Опубликовал
Тетяна Нечет

Ще кілька днів тому компанія Coca-Cola не збиралася припиняти свою діяльність у рф, але вже 8 березня оголосила про припинення продажів через вторгнення в Україну.

“Наші серця із людьми, які переживають неймовірні наслідки цих трагічних подій в Україні. Ми продовжуватимемо відслідковувати та оцінювати ситуацію в міру розвитку обставин”, — йдеться у заяві компанії.

Більш детальної інформації про дії Coca-Cola не розголосила. На частку росії та України припадає близько 1% консолідованої чистої операційної виторгу компанії та 2% операційного прибутку.

Також про призупинення діяльності в росії 8 березня заявила компанія PepsiCo. Вона призупинила продаж безалкогольних напоїв та капіталовкладення, рекламну діяльність у країні.

Курс QA Manual (Тестування ПЗ мануальне) від Powercode academy.
Навчіться знаходити помилки та контролювати якість сайтів та додатків.
Записатися на курс

“Як компанія з виробництва продуктів харчування та напоїв, зараз як ніколи ми маємо залишатися вірними гуманітарному аспекту нашого бізнесу. Це означає, що ми зобов’язані продовжувати пропонувати інші наші продукти в росії, включаючи товари першої необхідності, такі як молоко та інші молочні продукти, дитячі суміші та дитяче харчування. Продовжуючи працювати, ми також продовжимо підтримувати наших 20 тис. російських співробітників та 40 тис. російських сільгосппрацівників у нашому ланцюжку поставок, оскільки вони стикаються зі значними проблемами та невизначеністю у майбутньому. Нашим головним пріоритетом, як і раніше, залишається безпека наших українських колег. Ми призупинили операції в Україні, щоб наші співробітники могли забезпечити безпеку для себе та своїх сімей”, — йдеться у заяві пресслужби.

Таким чином, PepsiCo та Coca-Cola приєдналися до McDonald’s, Starbucks та інших компаній, які пішли з росії на тлі війни в Україні.

Disqus Comments Loading...