Перші комп’ютери Mac з чипом Apple M3 очікуються у жовтні – Марк Гурман

Опубликовал
Вадим Карпусь

Як повідомляє Марк Гурман з Bloomberg, перша партія комп’ютерів Mac із процесором M3 може з’явитися на початку жовтня. Він повідомляє, що «має бути ще одна презентація» після щорічного заходу компанії у вересні, присвяченого випуску iPhone нового покоління. При цьому, ймовірно, в центрі уваги буде нова лінійка комп’ютерів Mac.

«Жовтень дуже ранній період для нових високопродуктивних MacBook Pro або настільних комп’ютерів, тому першими бенефіціарами нового чипа повинні стати наступні iMac, 13-дюймовий MacBook Air й 13-дюймовий MacBook Pro», – зазначає Марк Гурман.

На початку березня Гурман повідомив, що Apple знаходиться на «пізній стадії» розробки двох нових моделей iMac, які будуть оснащені чипом наступного покоління M3. Новий процесор, як очікується, забезпечить значний приріст продуктивності та енергоефективності завдяки 3-нм техпроцесу TSMC.

Гурман передбачав, що новий iMac може з’явитися вже в другій половині 2023 року, і він матиме такий же дизайн, як і модель 2021 року. Минулого тижня він написав, що Apple працює над новим 32-дюймовим iMac, але попередив, що модель з’явиться не раніше кінця 2024 року.

Онлайн-курс "Фінансовий аналіз" від Laba.
Навчіться читати фінзвітність так, щоб ухвалювати ефективні бізнес-рішення.Досвідом поділиться експерт, що 20 років займається фінансами і їхньою автоматизацією.
Детальніше про курс

У травні Гурман повідомляв, що Apple тестує процесор M3, який містить 12 обчислювальних ядер та 18 графічних ядер.

Додатково Гурман поділився прогнозами щодо виходу нових моделей iPad. Найближче оновлення лінійки планшетів очікується лише наступного року, коли з’явиться iPad Pro із процесором M3 та OLED дисплеєм. Також Apple працює над оновленням iPad Air, нинішня версія якого оснащена застарілим чипом M1.

Джерело: Engadget

Disqus Comments Loading...