Перший погляд на AMD Ryzen 8055 – процесори з графікою RDNA 3.5 з’являються в коді компілятора LLVM

Опубликовал
Андрей Русанов

Процесори наступного покоління Ryzen 8000 під кодовою назвою Strix Point вже знаходяться в розробці, а два з них були додані у код компілятора LLVM. Чипи під кодовими назвами GFX1150 та GFX1151 оснащені графікою RDNA 3.5.

Сімейство процесорів AMD Ryzen 8000 буде представлено у різних варіантах. Запуск настільних Granite Ridge відбудеться у 2024 році, чипи Strix Point для ноутбуків традиційно можуть бути запущені трохи раніше. Процесори Strix Point засновані на архітектурі Zen 5, оснащені графікою RDNA 3.5 та блоками для роботи зі штучним інтелектом. Після виходу мобільної версії можливий їхній реліз для настільних ПК

Два процесори вдалося виявити в бекенді AMDGPU LLVM. Найменування GFX1150 та GFX 1151 побічно підтверджують наявність графіки RDNA 3.5. Одна з конфігурацій AMD Ryzen 8000 Strix Point отримає єдиний монолітний кристал, інша буде виконана у вигляді чиплета з більш потужною графікою. Передбачається, що процесори будуть називатися AMD Ryzen 8055 та отримають суттєве зростання продуктивності вбудованої графіки.

Онлайн-курс "Створення особистого бренду" від Skvot.
Прокачайте особистий бренд для підсилення власного бізнесу, підвищення продажів та впізнаваність на ринку.
Дізнатись більше про програму курсу і досвід лектора

Новини: Wccftech

Disqus Comments Loading...