Підліток побив 6 світових рекордів в Tetris на NES — і отримав грошову винагороду, як перший гравець з понад 10 млн балів

Опубликовал
Катерина Даньшина

Попередній рекорд, встановлений в Tetris NES торік, становив 6,8 млн балів, однак 15-річний Алекс Тач наразі награв вже на 16,7 млн балів.

Загалом Алекс побив щонайменше шість світових рекордів в грі протягом березня та квітня цього року, повідомляє Tom`s Hardware. Двічі він перевищив позначку у 10 млн балів із досягненням найвищого результату в 16,7 млн балів, за що отримав кілька тисяч доларів, а також перевершив попередній рекорд гравця з ніком Blue Scuti, догравши до 157 рівня (спочатку з однією лінією, а згодом із шістьма).

Попри юний вік, Алекса можна вважати «ветераном» Tetris. Він став відомим, коли був визнаний наймолодшою в світі людиною, що досягла максимуму на табло NES Tetris (набравши понад 999 999 очок), коли йому було всього 11 років.

Березень 2024-го виявися для Алекса найбільш продуктивним — ймовірно, його надихнуло досягнення Blue Scuti (перше таке за 34 роки з моменту запуску гри), або призовий фонд у $2300, який заробив попередній рекордсмен.

Онлайн-курс "Корпоративна культура" від Laba.
Як з нуля побудувати стабільну корпоративну культуру, систему внутрішньої комунікації та бренд роботодавця, з якими ви підвищите продуктивність команди, — пояснить HR-директор Work.ua.
Детальніше про курс

Оскільки Алекс встановив рекорди у модифікованій грі, звісно, не обійшлося без суперечок. Тож хлопець швидко повторив рекорд в оригінальній версії, повідомляє Games Radar. Старання підлітка можна оцінити на відео:

  • Оригінальний Tetris був розроблений у 1984 році, найбільш популярна його класична версія випущена на 8-розрядній консолі NES у 1989 році. Досі існує активна спільнота гравців, яка проводить змагання та фіксує досягнення.
  • У 2011 році гравець Тор Акерлунд досяг 30 рівня, особливим чином вібруючи пальцями – після цього техніка «гіпертапінгу» стала загальноприйнятою. Рекорд гравця тримався сім років, аж доки у 2018 році Джозеф Салі не досяг 31 рівня, а згодом кілька разів побивав свій власний рекорд, досягнувши 35 рівня у 2020 році.
  • Велике оновлення арсеналу гравців у Tetris NES відбулося у 2020 році, коли гравець Cheez представив техніку «ролінгу». Вібрація на нижній частині контролера дозволяла натискати кнопки вдвічі швидше, ніж це робив найшвидший гіпертапер. Геймери отримали набагато більше контролю, завдяки чому проходи за 29 рівень стали набагато частішими. Завдяки новому методу гравець Cheez досяг рівня 40 у 2021 році, а у 2022 році EricICX досяг аж 95 рівня.
  • Цікаво, що після рівня 138 кольори блоків можуть збиватися та робити їх непомітними на загальному тлі. Ці візуальні перешкоди сповільнили підйом на вищі рівні у 2020-х роках, але PixelAndy все одно досяг рівня 148 у листопаді 2023 року. І саме цей рекорд побив Blue Scuti, а згодом і Алекс Тач.
Disqus Comments Loading...