Рубрики Новини

Підприємства та ФОП звільняються від низки податків на час воєнного стану — Зеленський

Опубликовал
Володимир Скрипін

Щоб дати більше сил Українській державі протистояти російському вторгненню, створений спеціальний пакет допомоги бізнесу та працівникам. Про це у своєму відеозверненні 7 березня повідомив президент України Володимир Зеленський.

Що передбачає пакет допомоги бізнесу та працівникам

  • ФОПи першої та другої груп повністю звільняються від ЄСВ.
  • Підприємства та ФОПи третьої групи звільняються від сплати ЄСВ за найманих працівників, які були призвані до лав Збройних Сил України та інших захисних формувань, зокрема тероборони.
  • Бізнес звільняється від сплати податку на землю та орендної плати за землю державної та комунальної власності на всіх територіях, де ведуться бойові дії.
  • Відтерміновується також сплата податків для всіх підприємств, які не спроможні їх заплатити.

«Усе це — на час воєнного стану та ще мінімум на рік після його завершення.

І це — тільки перша частина великого пакету допомоги, урядової підтримки»,

Володимир Зеленський

Президент України

За його словами, усі керівники центральної влади отримали чітке завдання: розробити таку систему дій, щоб відновлення України було швидким та орієнтувалося передусім на людей.

З 7 березня в Україні запрацювала оновлена програма «єПідтримка» — кожен найманий працівник і ФОП, який через війну втратив роботу, зможе отримати одноразову допомогу 6,5 тис. грн без жодних умов. Допомогу призначатимуть та виплачуватимуть через застосунок «Дія», а механізм буде схожий до того, як здійснювались виплати за вакцинацію.

Основи Web дизайну від Ithillel.
Цей онлайн-курс з основ веб-дизайну дозволить вам опанувати мистецтво створення ефективних та привабливих інтерфейсів для вебсайтів і застосунків. Ви оволодієте ключовими принципами UX/UI дизайну, створюватимете дизайн-макети та прототипи, розроблятимете адаптивні інтерфейси для різних пристроїв, готуючись до професійної кар'єри в галузі веб-дизайну.
Дізнатися більше

Відео:

Disqus Comments Loading...