Підводний наплічний джетпак CudaJet – 40 хв на одному заряді зі швидкістю до 3 м/с

Опубликовал
Андрей Русанов

Двигуни, що прискорюють пересування нирця під водою, існують давно – але зазвичай вони кріпляться на руках або ногах. Але CudaJet – справжній підводний джет, розташований на спині як рюкзак.

До створення остаточної комерційної версії Арчі О’Брайян розробляв CudaJet понад 5 років. Серед іншого він хотів створити систему, яка була б легшою та швидшою за наявні.

Установка складається з блоку з двома реактивними двигунами, що прикріплений до неопренового жилета. Дротовий ручний пульт дистанційного керування дозволяє змінювати швидкістьта контролювати рівень заряду. Одного заряджання літієвої батареї тривалістю 75 хв достатньо для роботи до 40 хв.

Реактивний ранець можна використовувати на глибині до 40 м. Тяга 40 кг дозволяє власнику розганятися до 3 м/с. Пристрій важить 13,2 кг та ще до 1,7 кг з обв’язкою. Контролер швидко з’єднується з корпусом. Зламаний пульт можна замінити запасним.

Онлайн-курс "Business English" від Laba.
Вивчіть базу граматики, лексики та вокабуляру.Використовуйте англійську в спонтанній розмові з колегами та клієнтами.Прокачайте її до впевненого В1 — для розвитку кар’єри в бізнесі.
Приєднатись до курсу

Набір CudaJet коштує від 14 000 фунтів стерлінгів, але поки що не надійшов у продаж.

Джерела: CudaJet, New Atlas

Disqus Comments Loading...