Рубрики НовиниКрипто

Після затяжного падіння Bitcoin відіграв 5,5%, перетнувши позначку у $30 тис.

Опубликовал
Максим Григор'єв

Після важкого місяця для криптовалют біткоїн (BTC) підскочив увечері в неділю, досягнувши семиденного максимуму $30723. За даними CoinMarketCap, хоча корекція знизила монету до $30594, за останній день біткоїн виріс на 5,5%.

Попри останні позитивні настрої, дані Coinglass показують, що біткоїн у травні впав на 18,63% після втрати 17,3% у квітні.

Головне питання зараз у тому, чи зможе найбільший у галузі актив зберегти позитивну динаміку.

Онлайн-курс "Архітектура високих навантажень" від robot_dreams.
Досвід та інсайти від інженера, який 12 років створює програмне забезпечення для Google.
Програма курсу і реєстрація

Звіт CoinShares показав, що недавній крах стабільної монети Terra змусив інвесторів переходити на біткоїни, при цьому 39% респондентів заявили, що еталонна криптовалюта має найпривабливіші перспективи зростання.

«Біткоїн щойно провів вісім тижнів поспіль у червоній зоні та був технічно перепроданий на рівнях, які ми традиційно спостерігаємо тільки в нижній частині ведмежого ринку», – сказав Bloomberg Хейден Хьюз, генеральний директор платформи для торгівлі в соціальних мережах Alpha Impact.

Інші криптовалюти в понеділок вранці в основному також залишалися в зеленій зоні. За даними CoinMarketCap, Ethereum (ETH), друга за величиною криптовалюта за ринковою капіталізацією, за останній день виросла на 6,6% і нині торгується трохи вищою за 1900 доларів.

Цього виявилося замало, щоб ETH опинився в зеленій зоні на тижневому графіку – за останні сім днів монета, як і раніше, падає на 7,35%.

В інших 10 найбільших криптовалютах Cardano (ADA) є найбільшим приростом за день з 11,8%, за нею слідує Solana (SOL), яка виросла на 8,3% за останні 24 години.

Як і Ethereum, і ADA, і SOL минулого тижня опинилися в мінусі, знизившись на 5% та 12,4% відповідно.

Зростання відбулося на тлі різкого підйому азійських акцій на тлі повідомлень про послаблення коронавірусних обмежень у великих містах Китаю. Трейдери вважають, що відновлення роботи економіки спровокує зростання споживчих витрат, збільшивши доходи компаній у найближчі тижні.

Але деякі аналітики вважають, що відновлення криптовалюту може зайняти більше часу, ніж очікувалося.

«Буде передчасно говорити про бичаче контрнаступ, поки біткоїн не перевищить $30,6 тис, його горизонтальну лінію опору з середини травня. Розбіжність у динаміці акцій та криптовалют була помітна минулого тижня, що підкреслює слабкість ринку криптовалют», — пояснює старший ринковий аналітик FxPro Олексій Купцикевич.

Disqus Comments Loading...
Поделитесь в соцсетях
Опубликовал
Максим Григор'єв