Початок ери HAMR — Seagate вже постачає HDD нового типу

Опубликовал
Вадим Карпусь

На цьому тижні Seagate підтвердила, що отримала дохід від систем зберігання даних Corvault, в яких використовуються жорсткі диски на основі технології термомагнітного запису (HAMR). Це ознаменувало початок комерційного постачання жорстких дисків цього типу.

«Ми відвантажили нашу першу систему Corvault на базі HAMR з отриманням доходу, як і планувалося, протягом червневого кварталу», – сказав Джанлука Романо, фінансовий директор Seagate. «Ми очікуємо на ширшу доступність цих систем Corvault до кінця календарного 2023 року».

Крім систем Corvault, компанія Seagate почала постачати HAMR HDD місткістю понад 30 ТБ гіперскейлерам для проведення оцінки. Гіперскейлери (великі технологічні компанії, які оперують масштабними центрами обробки даних), працюють з величезними обсягами даних і вимагають накопичувачів великої місткості. Але HAMR накопичувачі споживають трохи більше енергії, ніж звичніші HDD на базі технологій PMR (перпендикулярний магнітний запис) і SMR (черепичний магнітний запис), необхідно провести їх перевірку та оцінку, щоб гарантувати надійну роботу в стійках.

Виконавчий директор Seagate Дейв Мослі додав, що зараз закінчуються етапи розробки та оцінки HAMR-пристрою місткістю понад 30 ТБ, а на початку 2024 року розпочнеться збільшення місткості таких накопичувачів. Початкова оцінка проходить успішно. Також компанія готується до проведення кваліфікаційних випробувань з більшою кількістю клієнтів, включаючи тестування дисків меншої місткості, призначених для різних робочих навантажень.

QA engineer.
Станьте QA-інженером, що відповідає за технічну якість продукту. Після закінчення курсу допоможемо з працевлаштуванням!
Дізнатися більше про курс

Попри початок постачання HAMR HDD та плани щодо збільшення їхньої місткості, Seagate підтвердила плани з випуску жорстких дисків PMR та SMR нового покоління для клієнтів, які не бажають переходити на технологію HAMR вже зараз. Судячи з усього, у найближчі місяці Seagate має намір запропонувати диски місткістю 24 ТБ на базі технологій PMR+TDMR і SMR+TDMR.

Джерело: tomshardware

Disqus Comments Loading...
Поделитесь в соцсетях
Опубликовал
Вадим Карпусь