Податкова порадила продавцям в Facebook та Instagram зареєструватися, а заодно прорекламувала чатбот StopViolationBot для доносів

Опубликовал
Вадим Карпусь

Державна податкова служба України звернулась до громадян та нагадала про необхідність офіційної реєстрації та сплати податків при веденні бізнесу через інтернет.

«…на сьогодні соціальні мережі Facebook, Instagram та інші інтернет майданчики стали бізнес-платформами з потужними маркетинговими інструментами, якими користуються громадяни для дистанційного продажу товарів або надання послуг», ─ зазначають в податковій.

Однак не всі такі продавці ведуть свою діяльність у відповідності законодавства. Дехто з них не реєструють підприємницьку діяльність та ухиляються від сплати податків, а розрахунки проводять через банківські картки фізичних осіб, що заборонено законодавством.

«Державна реєстрація суб’єктів господарювання – обов’язкова умова здійснення усіх видів підприємницької діяльності та запорука законності її ведення», ─ наголошують в податковій.

Онлайн курс з промт інжинірингу та ефективної роботи з ШІ від Powercode academy.
Курс-інтенсив для отримання навичок роботи з ChatGPT та іншими інструментами ШІ для професійних та особистих задач, котрі допоможуть як новачку, так і професіоналу.
Записатися на курс

ДПС повідомляє, що вона постійно отримує інформацію про системну господарську діяльність без державної реєстрації. Всі такі випадки досліджуються та перевіряються працівниками податкових органів. Якщо інформація про незареєстровану підприємницьку діяльність підтверджується, податкова вживає відповідні заходи реагування, в тому числі здійснює податкові перевірки.

Додатково ДПС нагадує про наявність чат-боту StopViolationBot в месенджері Telegram, за допомогою якого громадяни можуть повідомити про факти порушень законодавства. Зокрема, в чат-бот можна передати інформацію щодо:

  • незастосування РРО/ПРРО, невидачу чеків;
  • відмову у розрахунку банківською карткою;
  • завищення цін на продовольчі товари, лікарські засоби;
  • неоформлення трудових відносин з найманими працівниками;
  • здійснення господарської діяльності без державної реєстрації.

Чат-бот працює в режимі 24/7 та доступний в будь-якому місці, де є інтернет-доступ. Вся інформація, що надходить StopViolationBot, досліджується та перевіряється працівниками податкових органів, а у випадку підтвердження наданої інформації вживаються відповідні заходи реагування, в тому числі перевірки.

Джерело: ДПС 1, 2

Disqus Comments Loading...