Рубрики Новини

Погляньте, в рф вже знайшли заміну iPhone — «ростехівський» AYYA T1 з чипом «Скіф» та ОС «Аврора» власної розробки

Опубликовал
Володимир Скрипін

Apple однією з перших технологічних гігантів підтримала Україну і ввела санкції проти агресора — купертіновська компанія припинила постачання техніки, обмежила використання Apple Pay та «інших сервісів» у рф. І поки рубль продовжує своє круте піке, путінська пропаганда продовжує переконувати росіян, що «все добре» і малювати їм іншу безхмарну реальність. І не дивно, що після зникнення з полиць смартфонів iPhone російська влада бравурно відзвітувала про наявність альтернативи.

Депутат держдуми Марія Бутіна показала російський смартфон AYYA T1 — саме він має повністю замінити iPhone. Вона закликала росіян відмовитися від смартфонів iPhone та Samsung саме на користь AYYA T1, який коштує 15 тисяч рублів.

AYYA T1 побудований на процесорі MediaTek Helio P70 і працює з коробки під керуванням Android 11. У «Смартекосистемі», яка відповідає за розробку AYYA T1, впевнені що зможуть незабаром перейти з MediaTek на російську розробку «Скіф», а Android — на «Аврору». Будемо сподіватися, що запуск «Чебурнету» також не за горами.

Disqus Comments Loading...