Рубрики Новини

Польща надасть Україні 25 тисяч тонн бензину зі своїх запасів

Опубликовал
Володимир Скрипін

Польща погодилася допомогти Україні подолати гострий дефіцит пального — в рамках допомоги з польських запасів буде відправлено 25 тисяч тонн бензину, щоб збалансувати ринок пального. Про це повідомила міністерка економіки Юлія Свириденко після зустрічі з польською міністеркою клімату Анною Москвою, повідомляє Польське радіо.

Польський бензин почне надходити в Україну вже з початку наступного тижня. Своєю чергою Анна Москова зазначила, що зараз створюються нові напрямки постачання та нова система енергетичної безпеки, яка продовжить діяти й в мирний час. Зокрема, збільшують пропускну спроможність польсько-українського кордону щодо транспортування палива.

За словами польської міністерки навколишнього середовища, такої гарної співпраці між польськими та українськими паливними компаніями ще не було.

Останнім часом в Україні спостерігається проблема з пальним на автозаправних станціях. Основна причина дефіциту — знищення ворогом частини інфраструктури, в тому числі зупинка Кременчуцького нафтопереробного заводу. Окрім того, з початку активної війни Україна втратила майже весь імпорт пального, яке надходило з рф, білорусі та морем. Напередодні Кабмін припинив регулювання цін на пальне. Водночас на тлі дефіциту пального попит на електрокари в Україні збільшився у 15 разів, а в США та Європі нові електричні моделі топових брендів розкупили на рік вперед.

Бізнес англійська від Englishdom.
Тут навчають за методикою Кембриджу, завдяки якій англійську вивчили понад 1 мільярд людей. Саме вона використовується в найкращих навчальних закладах світу, і саме за нею створені курси.
Інформація про курс
Disqus Comments Loading...