Польща передала Україні ще 1570 терміналів Starlink — вони допоможуть відновити зв’язок на деокупованих територіях та працювати під час блекаутів

Опубликовал
Володимир Скрипін

В Україну прибули ще 1570 терміналів супутникового інтернету Starlink від уряду Польщі, які безплатно доставив логістичний оператор ZAMMLER, повідомляє Мінцифри.

З початку жовтня росіяни масово атакують ракетами та дронами критичну інфраструктуру України — власне, через нічні удари по енергооб’єктах України у Києві 11 листопада застосовуватимуть екстрені відключення світла «в значних обсягах» (графіки погодинних відключень не працюватимуть). Ці термінали від польського уряду допоможуть краще протистояти російському терору, а саме — налагодити зв’язок там, де це необхідно.

Частину терміналів Starlink з цієї партії вирушить на деокуповані території. Також частку отримає “Укрзалізниця”, що своєю чергою дозволить налагодити стабільний мобільний зв‘язок та інтернет для пасажирів для працівників національного перевізника. Ми все ще чекаємо широкого запуску Starlink у потягах «Укрзалізниці» — обіцяли до кінця 2022 року.

Решту терміналів використають для створення публічних точок Wi-Fi із постійним доступом до інтернету, які працюватимуть навіть під час блекаутів — ініціативу анонсували наприкінці жовтня та поки невідомо коли саме та де саме з’являться перші такі громадські простори.

Курс English For IT: Communication від Enlgish4IT.
Почни легко працювати та спілкуватися з мультикультурними командами та міжнародними клієнтами. Отримайте знижку 10% за промокодом ITCENG.
Інформація про курс

У Мінцифри зазначають, що з початку повномасштабного вторгнення від донорів та партнерів Україна отримала понад 20 тисяч терміналів Starlink. З них 5 тисяч передав саме уряд Польщі. Приєднуємося до вітань з нагоди 104-ї річниці відновлення незалежності Польщі — Z Dniem Niepodległości, Polsko! 🇵🇱🇺🇦

Disqus Comments Loading...