Рубрики НовиниСофт

Pornhub заблокував доступ до свого сайту в Міссісіпі та Вірджинії — там теж вимагають перевіряти вік користувачів

Опубликовал
Катерина Даньшина

На початку року трафік Pornhub впав на 80% – одразу після того, як сайт започаткував систему перевірки віку в Луїзіані. Тож компанія вирішила протестувати проти нового законодавства в усіх американських штатах, де вимагають його дотримання.

У травні Pornhub закрив доступ для користувачів штату Юта, а з 1 липня – в Міссісіпі та Вірджинії. Згідно з даними Google, одразу після блокування кількість пошукових запитів, які стосувалися VPN‎, різко зросла – на той момент він став найпопулярнішим пошуковим терміном у штаті.

Techdirt повідомляє, що відключення стосується й інших вебсайтів, якими керує власник Pornhub, таких як RedTube.

Закони про перевірку віку все частіше запроваджують в США, особливо в більш консервативних регіонах країни, як спосіб заблокувати дітям доступ до порно. В основному документи передбачають, що платформи, що містять 33,3% і більше порнографії, повинні вимагати підтвердження від користувачів, що вони досягли 18-річного віку (зокрема через надання офіційного посвідчення особи). Схожі вимоги вже запроваджені в Техасі, Монтані та Арканзасі.

Основи Python для школярів від Ithillel.
Відкрийте для вашої дитини захопливий світ програмування з нашим онлайн-курсом "Програмування Python для школярів". Ми вивчимо основи програмування на прикладі мови Python, надаючи зрозумілі пояснення та цікаві практичні завдання.
Зареєструватися

 «Після надання інформації для підтвердження віку відвідувач не може бути впевненим, що дані, які він передає, не будуть зберігатися та використовуватися вебсайтом, надалі надані чи навіть продані», — написала в березні правозахисна група Electronic Frontier Foundation, яка критикує закони як «системи для спостереження».

Натомість Pornhub пропонує використовувати «‎перевірку через пристрій‎» – тобто користувачі мають підтвердити, що смартфон, комп’ютер або планшет, використовується або належить дорослій людині.

Джерело: The Verge

Disqus Comments Loading...