Рубрики НовиниСофт

Pornhub заблокував доступ до свого сайту в Міссісіпі та Вірджинії — там теж вимагають перевіряти вік користувачів

Опубликовал
Катерина Даньшина

На початку року трафік Pornhub впав на 80% – одразу після того, як сайт започаткував систему перевірки віку в Луїзіані. Тож компанія вирішила протестувати проти нового законодавства в усіх американських штатах, де вимагають його дотримання.

У травні Pornhub закрив доступ для користувачів штату Юта, а з 1 липня – в Міссісіпі та Вірджинії. Згідно з даними Google, одразу після блокування кількість пошукових запитів, які стосувалися VPN‎, різко зросла – на той момент він став найпопулярнішим пошуковим терміном у штаті.

Techdirt повідомляє, що відключення стосується й інших вебсайтів, якими керує власник Pornhub, таких як RedTube.

Закони про перевірку віку все частіше запроваджують в США, особливо в більш консервативних регіонах країни, як спосіб заблокувати дітям доступ до порно. В основному документи передбачають, що платформи, що містять 33,3% і більше порнографії, повинні вимагати підтвердження від користувачів, що вони досягли 18-річного віку (зокрема через надання офіційного посвідчення особи). Схожі вимоги вже запроваджені в Техасі, Монтані та Арканзасі.

Онлайн-курс "SMM-спеціаліст" від Laba.
Від аналізу аудиторії та створення живого контенту — до побудови комʼюніті навколо бренду в соцмережах.Під менторством Senior SMM Specialist в Uklon.
Дізнатись більше

 «Після надання інформації для підтвердження віку відвідувач не може бути впевненим, що дані, які він передає, не будуть зберігатися та використовуватися вебсайтом, надалі надані чи навіть продані», — написала в березні правозахисна група Electronic Frontier Foundation, яка критикує закони як «системи для спостереження».

Натомість Pornhub пропонує використовувати «‎перевірку через пристрій‎» – тобто користувачі мають підтвердити, що смартфон, комп’ютер або планшет, використовується або належить дорослій людині.

Джерело: The Verge

Disqus Comments Loading...