Рубрики НовиниWTF

Порнозвички і танці за «‎долари». Офіс Білла Гейтса влаштовував «‎сексуальний» допит жінкам, які хотіли влаштуватись на роботу

Опубликовал
Катерина Даньшина

Жінки, які претендували на посади в приватному інвестиційному офісі Білла Гейтса, мали пройти «‎особливу» співбесіду – зокрема розповісти про те, чи мали вони романи, чи танцювали за гроші або яке порно полюбляють переглядати, повідомляє The Wall Street Journal.

Такі запитання мали визначити, чи є ймовірність того, що майбутніх працівниць шантажуватимуть, коли вони почнуть роботу в офісі Гейтса. Журналісти кажуть, що подібних питань чоловікам не ставили – принаймні тим, з якими поспілкувалось видання.

Представник Біла Гейтса зазначив, що будь-які перевірки для офісу Gates Ventures проводить сторонній підрядник – компанія Concentric Advisors.

Нині ані Федеральна торгова комісія (FTC), ані Комісія з рівних можливостей працевлаштування США офіційно не стверджують, що подібні питання не можна ставити на співбесіді – однак їх можна віднести до таких, що дискримінують людей за статтю, а це порушує державні та федеральні закони про дискримінацію під час працевлаштування.

Онлайн-курс Pyton від Powercode academy.
Опануйте PYTHON з нуля та майте проект у своєму портфоліо вже через 4 місяця.
Приєднатися

Генеральний директор Concentric у своєму коментарі зазначив, що контрольні запитання та перевірка даних однакові для усіх кандидатів незалежно від статі, і відповідають чинному законодавству.

Відповідно до положень FTC, роботодавці не повинні ставити питання, які стосуються медичної чи генетичної інформації, включно з сімейною медичною історією кандидата (окрім певних виключень, і лише після того, як кандидатам запропонують посаду або після початку роботи).

«Наш процес найму здійснюється з максимальною повагою до кожного кандидата та кандидатки з політикою нульової терпимості», – сказав представник Gates Ventures, відхиливши будь-які звинувачення про те, що кандидатам ставили глибоко особисті та нав’язливі запитання.

Самого Гейтса у минулому критикували за зустрічі з сексуальним злочинцем Джеффрі Епштейном, які сам мільярдер вже визнав помилковими. У 2010 році Епштейн погрожував викрити роман між Гейтсом та російською гравчинею в брідж.

У 2019 році правління Microsoft розпочало розслідування після того, як одна зі співробітниць заявила, що мала сексуальні стосунки із засновником корпорації. Гейтс пішов з правління компанії менше ніж через рік, а його прессекретар сказав, що ситуація не була пов’язана з рішенням мільярдера піти у відставку і роман «закінчився мирно».

Disqus Comments Loading...