Рубрики НовиниАвто

Потужний варіант Hyundai Ioniq 5 N вийде в березні 2024-го. Розгін до «сотні» за 3,4 с

Опубликовал
Юрій Орос

Hyundai назвала дату початку продажів потужної версії performance електромобіля Ioniq 5 N, який спробували зробити ближче до традиційного авто з двигуном внутрішнього згорання — березень 2024 року. Автовиробник оснастив Ioniq 5 N віртуальною восьмиступеневою коробкою передач і двигуном на 478 кВт (приблизно 641 кінська сила).

Нова трансмісія e-shift розроблена для того, щоб Ioniq 5 N 2024 року відчувався як автомобіль з ДВЗ, але без шкідливих викидів, передає The Verge. Вона імітує перемикання передач, регулюючи вихідний крутний момент на здвоєних двигунах, і включає поштовхи та фальшиві звуки двигуна. Нею також можна керувати «вручну» за допомогою пелюсток, і система навіть даватиме відчуття відсічки, якщо пропустити момент перемикання.

У режимі N Grin Boost двигуни Ioniq 5 N можуть розвивати сумарну максимальну потужність 478 кВт, а спринт з місця до 100 км/год — приблизно 3,4 секунди.

Hyundai Ioniq 5 N оснащено акумулятором на 84 кВт-год, тоді як у стандартної версії — 77,4 кВт-год. Hyundai зазначає, що N підтримує зарядку потужністю 350 кВт, за словами автовиробника, батарея N може зарядитися з 10 до 80 відсотків за 18 хвилин. Запас ходу Ioniq 5 N поки не відомий.

Disqus Comments Loading...
Поделитесь в соцсетях
Опубликовал
Юрій Орос