Президент «Київстар» про арешт активів Фрідмана — «Ми не розуміємо, що відбувається»

Опубликовал
Вадим Карпусь

Днями за матеріалами СБУ суд наклав арешт на всі корпоративні права в Україні, що належали підсанкційним російським олігархам, в тому числі Михайлу Фрідману, який через низку компаній володів часткою оператора «Київстар».

Хоча сама компанія заявляє, що цей арешт ніяк не вплине на роботу оператора, вона все ж таки стурбована цими подіями. Про це розповів президент «Київстар» Олександр Комаров на Київському міжнародному економічному форумі. Він заявив, що компанія не отримала жодного рішення суду, інформацію отримала лише з пресрелізів правоохоронців, а тепер змушена заспокоювати міжнародних інвесторів.

За словами Комарова, цього тижня відбудеться стратегічна сесія в межах Veon, де компанія має презентувати свої трирічні плани. Але після оприлюднення повідомлення СБУ про арешт корпоративних прав у 20 компаніях, серед яких був і «Київстар», президент компанії був змушений повернутися в Україну.

«Я вимушений був повернутися, тому що ми не розуміємо насправді, що відбувається. Ми досі не отримали жодних рішень суду. Тобто це про інвестиційний клімат, з мого погляду. Все, що ми маємо за тиждень – це два пресрелізи – один СБУ, інший – Генеральної прокуратури України. Це безпосередньо стосується одного з найбільших інвесторів України, яким я вважаю «Київстар», – висловився Комаров.

Основи Web дизайну від Ithillel.
Цей онлайн-курс з основ веб-дизайну дозволить вам опанувати мистецтво створення ефективних та привабливих інтерфейсів для вебсайтів і застосунків. Ви оволодієте ключовими принципами UX/UI дизайну, створюватимете дизайн-макети та прототипи, розроблятимете адаптивні інтерфейси для різних пристроїв, готуючись до професійної кар'єри в галузі веб-дизайну.
Дізнатися більше

Він додав, що за останні 3 роки «Київстар» інвестував 15 млрд грн, з яких більш ніж половина – з початку війни.

Президент «Київстар» вважає, що Україні потрібно обережніше поводитися із внутрішніми інвесторами, бо з ними радяться потенційні інвестори з інших країн.

«У мене було безліч дзвінків з міжнародними інвесторами у компанію Veon, і вони запитують у мене: «Що трапилось? Що це означає?»… Я їх десь заспокоював, десь пояснював, закликав допомогти нам у цій дуже складній ситуації», – повідомив президент «Київстару».

Джерело: forbes

Disqus Comments Loading...