Продажі консолей PS5 досягли 25 млн, а кількість передплатників PS Plus впала до 45,4 млн — головне зі звіту Sony

Опубликовал
Володимир Скрипін

1 листопада Sony опублікувала звіт за другий квартал 2022 фінансового року, який завершився 30 вересня — як зазвичай, найбільший інтерес у ньому викликають показники ігрового напрямку PlayStation, а саме: дані про продажі PS5, а також загальний заробіток компанії та чистий прибуток.

В минулому кварталі Sony відвантажила на ринок ще 3,3 млн одиниць PlayStation 5 — це рівно стільки ж, скільки в аналогічному періоді минулого року, а загальний тираж консолі досяг 25 млн одиниць. Для порівняння, PS4 за цей же період розійшлася накладом у 29,4 млн. Що ж, пандемія, глобальний дефіцит мікросхем та війна в Україні відповідним чином скорегували продажі Sony. Поки не дуже зрозуміло, яким чином Sony планує відвантажувати понад 5 млн PS5 у наступні квартали та вийти на 18 млн PS5 за підсумками року, особливо з врахуванням підвищених цін.

Передплатників PS Plus за квартал поменшало — з 47,2 млн до 45,4 млн користувачів. Що ж вочевидь оновлений PlayStation Plus поки працює не так, як хотілося б Sony. Кількість активних користувачів PSN за рік скоротилася зі 104 млн до 102 млн. Та, здається, Sony передбачила такий результат — у попередньому кварталі компанія суттєво знизила прогноз річного прибутку ігрового бізнесу, який все ще забезпечує левову частку доходу компанії, попередивши, що ігри PlayStation купують не так охоче, як раніше. Власне, це зіграло не останню роль у зміні стратегії Sony в частині щодо випуску ексклюзивів PlayStation на ПК.

Онлайн-курс "Android Developer" від robot_dreams.
Курс для всіх, хто хоче навчитися розробляти застосунки для Android з нуля, створити власний пет-проєкт для портфоліо та здобути професію, актуальну наступні 15–20 років.
Програма курсу і реєстрація

Продажі софту перевищили 62,5 млн копій (це загальні цифри, які включають продажі фізичних та цифрових копій). З них 6,7 млн копій — ігри внутрішніх студій Sony. Частка продажів у «цифрі» зросла до 63% в минулому кварталі проти 62% торік.

Говорячи про загальні фінансові показники, дохід за квартал зріс на 16% і досяг $18,64 млрд, а чистий прибуток збільшився на 24%, до $1,79 млрд.

Фінансові показники Sony за другий квартал 2022 фінансового року
Квартальний дохід та операційний прибуток за окремими напрямками бізнесу Sony за другий квартал 2022 фінансового року

Sony прогнозує, що в поточному фіскальному році дохід ігрового підрозділу досягне $24,57 млрд — на 10% вище попередньої липневої оцінки.

Одночасно Sony підвищили загальний прогноз щодо річного прибутку на 1%, до $78,53 млрд, а прогноз щодо чистого прибутку на 5%, до $7,58 млрд.

Disqus Comments Loading...