Програмісти намагалися втекти з України в Молдову, щоб влаштуватись на роботу

Опубликовал
Ігор Шелудченко

Прикордонники недалеко від с. Кучурган Одеської області затримали двох програмістів, які намагалися втекти з України заради нової роботи.

Згідно з матеріалами справи, 20 квітня о 18:35 на південній околиці села Кучурган Роздільнянського району, Одеської області на відстані до 1000 м від лінії державного кордону було виявлено двох програмістів.

Обидва визнали, що перетинали кордон з метою працевлаштування. В поясненнях вони вказали різних роботодавців. Країни, компанії та інша інформація не вказана.

Одного з них суд визнав винним та наклав на нього штраф у розміні 8 500 грн. Також порушник має заплатити 605,6 грн судового збору на користь держави.

Курс UI/UX дизайну від Mate academy.
На курсі ви навчитесь створювати інтуїтивно зрозумілі та привабливі інтерфейси вебсайтів і застосунків. Ви також освоїте ключові принципи дизайну та дізнаєтесь як виділятися на ринку. А ми вас не лише навчимо, а й працевлаштуємо. Сертифікат теж буде!
Дізнатися більше про курс

Постанова може бути оскаржена до Одеського апеляційного суду шляхом подачі апеляційної скарги через Роздільнянський районний суд Одеської області протягом 10 днів з дня її постановлення.

Щодо іншого, то на момент написання новини справа по ньому в реєстрі відсутня. Але цілком вірогідно, він отримає аналогічне покарання.

Зазначимо, що це не перший випадок, коли прикордонники затримують програмістів, які перетинають кордон з метою пошуку роботи.

Місяць тому, також в Одеській області, прикордонники затримали безробітного програміста. Він хотів потрапити до Польщі, щоб допомогти родичам: IT-компанії не хочуть працювати з працівниками з України.

Але й також варто зазначити, що ситуація на українському IT-ринку дещо покращилася: за останній місяць конкуренція серед кандидатів без досвіду практично така ж, як і серед найдосвідченіших кандидатів.

Кандидатів без досвіду стає менше, вакансій для них — більше. Кількість кандидатів, які претендують на одну вакансію онлайн знизилась з 28 на початку року до 16 зараз.

Disqus Comments Loading...
Поделитесь в соцсетях
Опубликовал
Ігор Шелудченко